THK'nın internet sitesindeki açıklamada, her şart altında doğru haberlerle halkı bilgilendirme görevi olan basın mensuplarının, yayımlayacakları haberlerle ilgili Kurum'dan teyit almalarının önem arz ettiği vurgulandı.

Son günlerde basında çıkan haberler üzerine THK olarak durumu açıklamak ve doğru bilgiyi THK'nın sahibi olan milletle paylaşma ihtiyacı duydukları ifade edilen açıklamada, THK'nın kuruluş ve varoluşuna ilişkin değerlendirmelerde bulunuldu.

Açıklamada, mevcut yönetimin, sancılı bir süreç sonrasında 12 Ekim 2015'te iş başına geldiği hatırlatılarak, şunlar kaydedildi:

"Bir kısmı basına yansıyan ve Türk Hava Kurumuna zararı dokunmuş konuların üzerine yargı güvencesiyle büyük bir kararlılıkla gidiyoruz. Önemli mesafeler kat ettik. Bilhassa İstanbul Laleli'deki beş yıldızlı otelimizin kira kontratının devri usulsüzlüğünden doğan 100 milyon dolara yakın kaybımızın telafisi için hukuki hazırlıklarımız tamamlanmak üzeredir. Milletimiz adına üstlendiğimiz görev gereği, Türk Hava Kurumunun uğratıldığı tüm zararları son kuruşuna kadar muhataplarına ödettireceğiz. Bu bağlamda basına yansıyan haberler art niyetlidir ve gerçeği yansıtmamaktadır."