Diyarbakır'ın Sur ilçesinde kurulan barikatları ve el yapımı patlayıcıları etkisiz hale getirmek için başlatılan operasyon 103 gün sürdü. 14 kişinin güvenlik güçlerine teslim olması ise operasyonun kırılma noktası oldu.

ÇAPRAZ SORGUDA İTİRAF: BİZ ÖLDÜRDÜK

Güvenlik güçlerine teslim olan kişilerin sorguları ise güvenlik güçleri tarafından yapıldı. Terör örgütüne üye oldukları tespit edilenler ise çapraz sorguya alındı. Yapılan sorguda ise PKK'lı teröristlerin Diyarbakır Baro Başkanı Tahir Elçi ile Doktor Abdullah Biroğul'u öldürdüklerini itiraf ettikleri iddia edildi.

İKİSİNİ DE ÜSTLENDİLER

Teröristler 28 Kasım 2015 tarihinde Tahir Elçi'nin 4 Ayaklı Minare'de yaptığı basın açıklaması sırasında vurulmasını ve 31 Ağustos 2015 tarihinde Lice'de yol kesme eylemi sırasında Abdullah Biroğul'un ölümünü üstlendi.

Elçi, basın açıklaması yaptıktan sonra polisle teröristler arasında çıkan çatışmada isabet eden kurşunla hayatını kaybetmişti.

Kulp ilçesinde Toplum Sağlık Merkezi'nde doktor olarak çalışan Biroğul da Lice'dePKK'lıların yol kestiğini görünce geri dönüp aracıyla birlikte kaçmaya çalışmıştı. Aracın geri döndüğünü gören PKK'lılar uzun namlulu silahla ateş açmıştı.

DOKTORU O VURMUŞ!

Teslim olan teröristlerden biri, Doktor Abdullah Biroğul'u kendisinin öldürdüğünü söyledi ve yol kesme eylemini detaylarıyla emniyetteki sorgusunda itiraf etti. Biroğul, Kulp'ta çok sevilen bir hekimdi.