Adliye Sarayı'ndaki odasında teröristler tarafından katledilen Cumhuriyet Savcısı Mehmet Selim Kiraz, Adliye'deki törenin ardından gözyaşı ve dualar eşliğinde son yolculuğuna uğurlandı.

TERÖRİSTLERİN SUYUNU BİLE KABUL ETMEDİ


Şehit Savcı Mehmet Selim Kiraz'ın, 2 teröristin verdiği suyu bile kabul etmediği ortaya çıktı. Hain saldırı esnasında PKK'nın kanalı olarak bilinen Med Nuçe TV'ye telefonla bağlanan teröristlerden biri, savcı Kiraz'ın sağlık durumu ile ilgili soruyu "Gayet iyi. Su ihtiyacını karşılayabileceğimizi söyledik. Ama kabul etmedi. Birkaç defa heyetle ve emniyet yetkilisiyle konuşurken sesini dinlettik" diye yanıtladı.

Tam yayın sırasında teröristi bir emniyet yetkilisi telefonla arayıp Berkin Elvan'ın babası Sami Elvan ile görüştürmek istediğini söyledi. Terörist ile baba Elvan'ın konuşması kanaldan canlı verildi. Ancak Sami Elvan'ın sözleri de teröristleri ikna edemedi. Sonrasında ise spikerin teröristlere, "Talepleriniz kabul edilmezse ne olacak? Net misiniz? Daha önce de 3 saat süre vermiştiniz" gibi azmettirircesine sorular yönelttiği görüldü.