Adana’da sabah saatlerinde biri yol kenarına atılan, diğeri ise yol ortasına konulan el yapımı bombanın bulunduğu yerden öğle saatlerinde şehit uzman çavuşun cenazesinin geçirilmesi dikkat çekerken, bu anlar saniye saniye görüntülendi.

ALÇAKLARIN HEDEFİ ŞEHİT CENAZESİ

Edinilen bilgiye göre olay, Seyhan ilçesine bağlı Bey Mahallesi’nde meydana geldi. Sabaha karşı Kemal Yüzgeç Bulvarı Bey Mahallesi’nde mahalleli büyük bir gürültü sesiyle uyandı. Mahalleli kalkıp baktığında yol kenarına bir bomba atıldığını, bir kutunun ise yol ortasına bırakıldığını görünce polisi aradı. Bir süre sonra ise bir otomobil gelip içinde bomba olan kutunun yanında durdu. Biraz bekledikten sonra kutuyu ayağıyla itip çöp bidonunun yanına götüren ve içine atan kişi, daha sonra otomobiline gelerek olay yerinden uzaklaştı. Bu anlar saniye saniye kaydedildi. Olay yerine gelen polis ise güvenlik önlemlerini aldıktan sonra ikinci bombayı etkisiz hale getirdi. Polis daha sonra bombayı tekmeleyen şahsı bularak gözaltına aldı. Şahsın bomba olduğunu duyarak geldiğini ve yol ortasından tekmeleyerek çöpe götürdüğünü söylediği öğrenildi.

BOMBA KONULAN YOLDAN ŞEHİT UZMAN ÇAVUŞUN CENAZESİ GÖTÜRÜLDÜ

Polis bombayı koyan ve atan şahsı bulmak için çalışma başlattı. Yapılan çalışmada bomba konulan yerin Adana’da sık sık korsan gösterilerin yapıldığı Eminağa Caddesi’ne yakın olması olayın bölücü terör örgütü PKK yandaşları tarafından yapılmış olabileceği ihtimalini güçlendirirken, bombayı atan ve koyan kişinin aynı kişi olduğu ve yüzünün kar maskesi ile kapalı olduğu görüldü.

Ayrıcı bomba konulan yoldan bomba konulduktan 4 saat sonra Şırnak’ın Cizre ilçesinde şehit olan Uzman Çavuş Ufuk Fesli’nin (24) cenazesi götürüldü. Binlerce kişinin katılımıyla şehit cenazesinin bomba konulan yoldan götürülmesi bomba koyan zanlının hedefinin şehit cenazesi olup olmadığı sorusunu akla getirdi. Polis olayı çözmek için geniş çaplı araştırma yapıyor.