Siirt'te terörle mücadele çalışmaları kapsamında, aralarında bölücü terör örgütü PKK'nın üst düzey sorumlularının da bulunduğu 32 teröristin fotoğrafları resmi kurumlara ve billboardlara asıldı.

İçişleri Bakanlığınca 'aranan teröristler' için kurulan "Alo 140 Terör İhbar Hattı" projesi ile ilgili vatandaşlar resmi kurumlarda ve billboardlarla bilgilendiriliyor. Aranan teröristlerin fotoğrafları resmi kurumlarda ve kent merkezindeki billboardlarda teşhir ediliyor. Aranan teröristlerin yerini bildirenlere para ödülü verilecek.

4 MİLYON TL'YE VARAN PARA ÖDÜLÜ VERİLECEK

Siirt Valiliğinden yapılan açıklamada, 'Teröre hep birlikte dur diyelim' sloganı ile terör örgütü mensupları ve eylemlerine ilişkin güvenlik güçlerine bilgi verenlere, 4 milyon TL'ye kadar para ödülü verileceği vurgulandı.

Listedeki teröristlere ilişkin ihbarın, şahsen ya da yazılı, sözlü veya elektronik ortamda, emniyet ve jandarmanın terörle mücadele birimleri ile diğer güvenlik birimlerine, yurt dışında da elçilik ve konsolosluklara yapılabileceğine dikkat çekilen açıklamada, şu ifadeler yer aldı: