Edinilen bilgiye göre, dün gece saat 22.00 sularında Yaşmaklı Barajı'ndan Akköy HES’e su taşıyan cebri borulara yönelik terör örgütü mensuplarınca patlayıcı maddelerle saldırı düzenlendi.

Ayrım vanası ve sistem kontrol odasına yönelik saldırının ardından cebri borunun bir kısmının hasar görmesi sonucu su yandaki dereye akmaya başladı. Köy sakinleri tarafından da duyulduğu ifade edilen patlama sesinin ardından dere yatağından büyük bir gürültüyle su akmaya başladı.

Oldukça dik bir araziye sahip bölgede hızlı bir şekilde akan su nedeniyle dere yatağındaki teresubat Harşit Çayı'nın önünü kısmen tıkarken, ilgili kurumların çalışmasıyla dere yatağında akış normale döndü.
Tedbir amaçlı olarak Üçtaş köyünde bazı evler boşaltılırken, Üçtaş Yatılı Bölge Okulu ve pansiyonunda da eğitime ara verildi.

Yaşanan patlamanın ardından zaten bölgede bulunan güvenlik güçleri Yaşmaklı Barajı'nın 5 kilometre yakınında 3 kişilik terörist grubuyla sıcak temas sağladı. Gece karanlığında ve yoğun yağmur yağışında gerçekleşen çatışmanın ardından gece karanlığından faydalanan teröristler kaçtı.
Bölgenin oldukça sarp ve dik bir araziye sahip olması, sık ormanlık alan olması nedeniyle zor şartlar altında görev yapan güvenlik güçleri, operasyonlarına devam ediyor.

Teröristlerin, geçtiğimiz Pazartesi günü aynı barajda arıza gidermeye giden ve baraj gövdesindeki bomba düzeneğini fark eden elektrik ustası Adil Bülbül'ü (41) şehit eden teröristler olduğu tahmin ediliyor. 
Teröristler hidroelektrik santralinin borularını patlattı