Bölücü terör örgütü mensubu 20 kişilik bir grup Diyarbakır'da yol kesti. Bunun üzerine olay yerine Jandarma Komando Timi sevk edildi. Yol trafiğe açılırken olay yerinden kaçan teröristler kendilerini takip eden askerlere ateş açtı.
YOL KESTİLER

Genelkurmay Başkanlığı internet sitesinde yer alan açıklamada, bölücü terör örgütüne mensup 15-20 kişilik bir grup tarafından, Diyarbakır/Hani ilçesi ile Duru Jandarma Karakol Komutanlığı arasındaki karayolunun, Kutlamış Mahallesi yol ayrımı mevkiinde, beş-altı araç durdurularak Hani-Lice kara yolu trafiğe kapatıldı. Olay bölgesine bir Jandarma Komando Timi sevk edildi, kara yolu saat 19.20'de trafiğe açıldı, söz konusu grup kaçtı.

ASKERE ATEŞ AÇTILAR

Kaçan müzahir grubu takip eden TSK unsurlarına, Lice Serinler Köyü mevkiinde, sayıları tespit edilemeyen bir grup bölücü terör örgütü mensubu tarafından, saat 19.30'da, uzun namlulu silahlarla taciz ateşi (40-50 atım) açıldı. TSK unsurları tarafından teröristlere anında ateşle karşılık verilmiştir.

YOL TRAFİĞE AÇILDI

Bölücü terör örgütüne müzahir 15-20 kişilik başka bir grup tarafından, aynı gün saat 19.45 sıralarında, Diyarbakır/Lice İlçesi Yapraklı Mahallesi mevkiinde, Lice-Kulp kara yolu trafiğe kapatılmaya teşebbüs edilirken söz konusu gruba, 1 Jandarma Komando Timi ile müdahale edilerek dağıtıldı ve Karayolu trafiğe açıldı.

TEKRAR YOL KESTİLER MÜDAHALE GEÇİKMEDİ

25 Mayıs 2014 günü sabah saatlerinde anılan grup Duru Jandarma Karakol Komutanlığı ile Çağıl Mahallesi mevkiinde Diyarbakır-Bingöl karayolunu tekrar trafiğe kapattı ve Diyarbakır İl Jandarma Komutanlığı unsurları da gruba tekrar müdahale etti.