Vatan'ın haberine göre Emniyet Müdürü Atalay Ürker’in ağır yaralandığı, Emniyet Müdür Yardımcısı Atıf Şahin ve Başkomiser Hüseyin Hatipoğlu’nun şehit olduğu, koruma polisi Uğur Atlı’nın da yaralandığı PKK saldırısının detayları ortaya çıkmaya başladı. Buna göre, PKK’lı teröristlerin saldırıdan sonra kullandıkları aracı Bingöl Beşyol bölgesinde bırakarak, 12 AR 900 plakalı araca binip Genç ilçesine doğru gittikleri belirlendi.

Emniyetin verdiği bilgilere göre, teröristlerin kullandığı araca Genç ilçesi girişinde yapılan operasyondan sonra ise PKK’lılara ait bir cep telefonu bulundu. Cep telefonunun arama kayıtlarından diğer işbirlikçiye ulaşıldı. Buna göre, telefondan son aranan kişinin cep telefonunun sinyalinin Diyarbakır’da tespit edildiği ortaya çıktı. Bu kişinin ise Ali Kılıçgedik adlı kişi olduğu ve önceki gün Diyarbakır’da gözaltına alındığı kaydedildi. Emniyette ifade veren Kılıçgedik, saldırıdan sonra aracıyla teröristlerden Erhan Şenyuva ile konuştuğunu ve onlardan önce kendisinin Genç üzerinden Diyarbakır’a doğru yola çıktığını ve yolun temiz olduğu bilgisini aktardığını söyledi.

‘Aracı Erhan kiraladı’
Soruşturmada ise saldırıyı düzenleyen teröristlerin Erhan Şenyuva’nın kiraladığı araca geçtikten sonra yolun temiz olduğu bilgisi kendilerine geldikten sonra Genç ilçesine doğru yola çıktıkları belirlendi. Ancak Kılıçgedik’in l temiz gelin” bilgisinden sonra Jandarma Özel Harekat ekiplerinin Genç girişinde güvenlik noktası oluşturduğu ve kırsal alana gitmek için yola çıkan teröristlerin güvenlik noktasına takıldığı ortaya çıktı. 4 gözaltı daha Saldırıyla ilgili önceki gün 7 kişi gözaltına alınmıştı.

Dün de Kayseri’de İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri uygulama noktasında “dur” ihtarına uymayan 06 DH 6784 plakalı otomobili, takip sonucu Kayseri-Ankara karayolunun 30. kilometresinde durdurdu. Otomobilde bulunan ikisi kadın biri çocuk 4 kişi gözaltına alındı. Araç, bomba imha uzmanı ve dedektör köpekle yapılan aramanın ardından İl Emniyet Müdürlüğü otoparkına çekildi. Araçtakilerin saldırı olayıyla ilgisi olabileceği iddiasıyla gözaltına alındığı öğrenildi.