İzmir Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele ve İstihbarat şube müdürlükleri ekiplerince, terör örgütü MLKP'nin silahlı kanadı FESK yapılanmasına yönelik takipte, Buca'da bir hücre evine düzenlenen operasyonda yakalanan Sercan Ü, S.S. ve Y.A'nın emniyetteki işlemleri tamamlandı.

Zanlıların emniyetteki sorgularında "susma hakkı"nı kullandıkları ve ifade vermedikleri öğrenildi.

3'Ü DE TUTUKLANDI

"Terör örgütü üyesi olmak, terör örgütünün yönlendirmesiyle eylem planı yapmak, tehlikeli maddeleri izinsiz bulundurmak, sükunu bozmak, görevli memura direnmek" gibi suçlamalarla adliyeye sevk edilen zanlılar, adliyeye götürülüşleri sırasında slogan attı. Savcılıktaki sorgularının ardından nöbetçi Sulh Ceza Hakimliğine sevk edilen 3 zanlı, tutuklandı.

TERÖRİST HER DEFASINDA SERBEST BIRAKILDI

Tutuklanan zanlılardan Sercan Ü'nün 2014 yılına kadar İzmir'deki ESP ve SGDF'nin düzenlediği basın açıklamaları ile izinsiz gösterilere katıldığı, birçok kez gözaltına alındığı belirtildi.

YPG'DE BOMBA EĞİTİMİ ALDI

Korsan gösterileri organize ettiği ve katıldığı tespit edilen Sercan Ü'nün 2014 yılının ekim ayında terör örgütü MLKP adına faaliyet göstermek üzere Kuzey Suriye'ye geçtiği Kobani bölgesindeki YPG kamplarına katılarak burada bomba eğitimi aldığı tespit edildi.