Doğu ve Güneydoğu'da terör örgütü PKK'ya yönelik aralıksız devam eden operasyonlarda, PKK'nın sığınakları bir bir deşifre oluyor. Silopi ve Cizre'de tamamen biten, Sur ve İdil'de ise bitme aşamasına gelen terör operasyonlarının yeni rotası, Mardin'in Nusaybin ilçesi olacak. Ağır darbe alan PKK'nın Nusaybin'de yüzlerce hendek kazdığı ve barikat kurduğu belirtildi. Örgütün yeraltı tünellerinde sakladığı sığınaklar ise deşifre oldu.

Nusaybin’den PYD’nin kontrolündeki Kamışlı bölgesine uzanan sığınaklarda 6 ay çatışacak kadar silah ve yiyecek stoku olduğu belirlendi.

EVLERİN İÇİNDEN GEÇİYOR

Örgütün Kamışlı-Nusaybin arasında açtığı ve evlerin altında geçen gizli yeraltı tünellerinde PKK'nın dev sığınağı olduğu öğrenildi. Terör örgütünün güvenlik birimleri ile çatışmak için 6 aylık sığınak yaptığı ortaya çıktı. Tünellerin içerisinde 6 ay çatışacak kadar silahların bulunduğu ve yiyecek stoku olduğu ifade edildi. İlçeye silahlı militan sevkiyatının ise o tüneller aracılığıyla yapıldığı belirtildi. Bölgede en sıkıntılı yer olarak ifade edilen Nusaybin'de terör örgütünün tüm faaliyetlerinin gizli tünellerden yapıldığı dile getirildi.

Kaynak : Hamdi Koçoğlu - Yeni Şafak