İstanbul'da terör suçlarına yönelik yapılan 3 ayrı operasyonda, 110 molotofkokteyli, 30 kutu havai fişek, 1 otomatik av tüfeği ve çok sayıda mermi ele geçirildi. Olayla ilgili gözaltına alınan 5 kişinin emniyetteki işlemleri sürüyor. 

İstanbul Terörle Mücadele Şube ve İstihbarat Şube Müdürlüğü ekipleri, terör örgütü PKK ve örgütün gençlik yapılanması YDG/H'ın "Abdullah Öcalan'a özgürlük" adı altında yapacakları korsan gösterilerde, vatandaşlara ait otomobil ve iş yerleri ile kamu binaları, kamu araçları ve polise yönelik saldırı hazırlığında olduğu bilgisine ulaştı. Bunun üzerine soruşturmayı derinleştiren polis, Beyoğlu, Sultangazi ve Esenyurt'ta tespit edilen çeşitli adreslere yönelik operasyon düzenledi. Yapılan baskınlarda Okmeydanı'nda bir parkta saklanmış vaziyette 80 molotofkokteyli ve 30 adet 16'lı havai fişek bataryası ele geçirildi.

ÜST ARAMASINDAN AV TÜFEĞİ VE MERMİ BULUNDU

Esenyurt'ta şüpheli bir gruba polis ekiplerince yapılan GBT kontrolü ve üst aramasında 1 otomatik av tüfeği ve çok sayıda mermi ele geçirildi. Olaya ilişkin 5 kişi gözaltına alındı. Sultangazi'de yapılan aramalarda ise metruk bir binaya saklanmış 30 molotofkokteyli ve bir miktar benzin bulundu.

Ele geçirilen malzemeler, üzerinde tespit edilen parmak izlerinin kimlere ait olduğunun belirlenmesi için kriminal laboratuvarına gönderildi.

Operasyona ilişkin başlatılan soruşturmanın ise sürdürüldüğü bildirildi.