Katıldığı bir televizyon programında gündeme dair soruları yanıtlayan Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, Güneydoğu'da terör örgütü PKK'ya yönelik operasyonların devam edeceğini ifaden ederek,  "Mücadelede önemli mesafeler alındı” dedi.
 
Ankara'daki saldırı 
 
Ankara'daki terör saldırısında saldırganın kimliğinin hemen ortaya çıkmasının kamuoyunda çok tartışıldığının sorulması üzerine Akdoğan, PYD'nin kimlerle işbirliği içinde olduğunun görüldüğünü söyledi. 
 
Saldırganın da PYD'li olduğunu, PKK ağı içinde eylemi gerçekleştirdiğini belirten Akdoğan, "PYD'liler hemen tutuşmuş bir şekilde 'Bizimle ilgisi yok' falan diye açıklamalar yaptılar. Belki de kimliğin hiç bilinmeyeceğini düşünüyorlardı. Çok iyi titiz bir çalışmayla hemen tespit edildi. Onlar zorda kaldılar. Açık bir şekilde şahıs belli, irtibatları belli, kimin ne yaptığı belli. Çok spekülasyona açık bir durum değil" dedi. 
 
"Ortada siviller katledilmiş, bu bir savaş suçu..."
 
ABD'den "Biz de öyle bir bağlantı yok" açıklamasının geldiğinin belirtilmesi üzerine Akdoğan, "Çok şey söylenebilir, Birleşmiş Milletler veya birleşik devletler... Hastaneleri kimin vurduğu belli. Niye ona laf söyleyemiyorsunuz?. Türkiye iki tane top atışı yaptığında, hemen toplanıyorsunuz, hemen açıklama yapıyorsunuz. Ortada siviller katledilmiş, bu bir savaş suçu. Hastane vurulmuş, bebekler vurulmuş. Sadece bunun vurulduğunu söylüyorsunuz. Kimin vurduğuyla ilgili cümle kuramıyorsunuz. Fail belli. Buna bir kınama yayınlayın. Böyle bir flüluk içerisinde bundan dolayı Suriye sorunu çözülmüyor. Dirayetsiz, korkakça davranılırsa böyle bir yere varılamaz. Rusya bu yapıyı gördü ve giderek alan kazanıyor. Gürcistan'da, Ukrayna'da yaptı, Suriye'ye geldi. Dünyanın da birşey diyeceği yok. Böyle bir yapı olmaz. Artık biraz sesi yükseltmek lazım. Yoksa burada yeni göç dalgaları da olur, başka insani katliamlar da olur” şeklinde konuştu.
 
"Terör örgütü PKK operasyonları devam edecek"
 
Güneydoğu'da terör örgütü PKK'ya yönelik operasyonların devam edeceğini ifaden eden Akdoğan, "Mücadelede önemli mesafeler alındı. Kuzey Irak ayağında, Türkiye kırsalında, Cizre, Silopi gibi ilçelerde mesafeler alındı. Tabii başka ilçeler de var terörist unsurlardan temizlenmesi gereken, bununla ilgili elbette güvenlik güçlerinin operasyonları devam edecek. Bu son saldırılar aslında Türkiye’nin terörle mücadeleye dönük azmini kırmaya dönük bir şey ama bu terörle mücadelenin azmini de kıramaz, Türkiye’nin dış politikasına da yön veremez. Terörist saldırılarla kimse Türkiye’ye istikamet veremez. Türkiye doğru bildiği yolda devam edecek, içeride terörle mücadeleye de devam edecek, kendi belirlediği dış politikasını aynı şekilde devam ettirecek. Birileri bir mesaj vermek istiyorsa biz onlara daha güzel mesaj da veririz” dedi.