Cizre'de polis ve jandarma hendek ve barikatları temizlemeye devam ediyor.


Teröristlerin kullandıkları evleri terk ederken, soba, buzdolabı, tencere ve valizlerin içine kadar her yeri tuzaklaması çalışmaları yavaşlatıyor.

Şırnak'ın Cizre ilçesinde terör örgütü PKK mensuplarına yönelik operasyonlarda, teröristlerce dolap, soba, buzdolabı, tencere ve valizlerin içi ile kapıların arkasına tuzaklanan tonlarca patlayıcı ile patlayıcı yapımında kullanılan malzeme ele geçirildi. Cizre'de, teröristlerden ilçeyi temizlemek amacıyla ilan edilen sokağa çıkma yasağının ardından başlatılan “Şehit Jandarma Astsubay Kıdemli Çavuş Burak Demirci” operasyonu devam ediyor. Çok sayıda teröristin etkisiz hale getirildiği operasyonlarda, vatandaşların güvenlik endişesi ile terk ettiği ve teröristlerin üs olarak kullandığı evlerde güvenlik güçlerince arama yapıldı.

METRELERCE KABLO DÖŞENDİ

Güvenlik güçlerinin yaptığı kontrollerde, teröristlerin üs olarak kullandıkları evleri terk ederken dolap, soba, buzdolabı, tencere ve valizlerin içi ile kapı arkalarına el yapımı patlayıcı tuzakladığı belirlendi. Hendek kazılan, barikat kurulan pek çok sokak ile evin patlayıcılarla tuzaklandığı, teröristlerin aynı sokakta yan yana yer alan evlerin arasında geçişleri sağlayacak tüneller kazdığı ve bu tünellere metrelerce kablo döşeyerek el yapımı patlayıcı yerleştirdiği tespit edildi.

EVLER HARABEYE DÖNDÜ

İnfilak ettirilmesi halinde yüzlerce insanın ölümüne neden olabilecek, tonlarca patlayıcı ile patlayıcı yapımında kullanılan malzeme ele geçiren güvenlik güçleri, söz konusu patlayıcıları kontrollü şekilde imha ediyor. Teröristlerce güvenlik güçlerine yönelik saldırılar nedeniyle zaman zaman çatışmaların da yaşandığı operasyonlar, vatandaşlara zarar verilmesini engellemek amacıyla titizlikle yürütülüyor. Vatandaşların güvenlik endişesi ile terk etmesinin ardından teröristler tarafından duvarları yıkılıp mevzi olarak kullanılan evler ise adeta harabeye döndü.

Hastane alev alev Mardin'in Nusaybin İlçesi'nde 3 ay önce boşaltılan Devlet Hastanesi eski binası ateşe verildi. İtfaiyenin çabası sonucu alevler, tüm binaya sıçramadan kontrol altına alındı. Boşaltılmasına karşın tabelaları duran hastane binasında hala kullanılabilir yatak ve malzemelerin olduğu görüldü. Yangınla ilgili soruşturma devam ediyor.

Evleri patlatıp terkediyorlar Diyarbakır'ın Sur ilçesinde PKK'lılara karşı başlatılan operasyonlar tam gaz devam ediyor. Özel harekat polisleri İHA'lardan gelen anlık görüntülerle belirlenen adreslere baskınlar yaptı. Evlerde yapılan aramalarda çok sayıda yaşam malzemesi ele geçirildi. Güvenlik güçlerinin bölgede ilerlemesi neticesinde PKK'lılar bölgeyi terk ederken önceden hazırladıkları El Yapımı Patlayıcı'ları (EYP)'lerin kasıtlı patlatmaları sonucu birçok sokak ve ev kullanılamaz hale geldi.PKK'lılar önceden bölgede mevzi olarak kullandıkları birçok evi de ateşe verdi.

Siirt sorumlusuna yolda polis baskını PKK/KCK'nın Siirt sorumlusu olduğu iddia edilen H.A'nın içinde bulunduğu araç, Mardin'den Siirt'e giderken İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince Siirt-Eruh karayolunda durduruldu. H.A'yı gözaltına alan ekipler, araçta yaptıkları kontrolde çok sayıda örgütsel doküman ile kentte düzenlenecek izinsiz gösteri ve eylemlerde kullanılmak üzere hazırlanmış çok sayıda bildiri ele geçirdi