Zonguldak'ta, 20 yaşındaki P.G.’ye cinsel saldırıda bulunduğu iddiasıyla tutuksuz yargılanan 29 yaşındaki U.E., ilişkinin rızayla olduğunu söyleyip mağdurun gönderdiği cep telefonundaki mesajları heyete gösterince beraat etti.


5 Aralık 2014’de Cumhuriyet Savcılığı’na başvuran P.G., taksici U.E. ile Kozlu İlçesi Değirmenağzı mevkisine gittiklerini, direnmesine rağmen kendisiyle zorla ilişkiye girdiğini iddia ederek şikayette bulundu. Soruşturma sonunda U.E. hakkında, ’nitelikli cinsel saldırı’ suçlamasıyla 12 yıl hapis cezası istemiyle dava açıldı. Zonguldak 1’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde tutuksuz yargılanan U.E., bugün ikinci kez hakim karşısına çıktı. Duruşmada P.G. ve annesi de hazır bulundu.


Evli olan sanık U.E., P.G. ile sevgili olduklarını ve ilişkinin rızayla gerçekleştiğini ileri sürdü. P.G.’nin kendisinden önceki ve sonraki sevgilileriyle de ilişki yaşadığını ileri süren U.E., mahkeme heyetine mağdurun gönderdiği cep telefonundaki aşk mesajlarını gösterdi. Sanık, "Orada aşk mesajları mevcut. Kesinlikle zorla bir şey olmadı. Suçlamaları kabul etmiyorum. Zorla ilişkiye girsek olaydan sonra attığı mesajlarda anlaşılır" dedi.


Duruşmada tanık olarak dinlenen sanık U.E.’nun eşi N.E. de olay tarihinde çocukları olacağı için boşanmadığını belireterek, "Eşimin P.G. ile aşk mesajlarını gördüm. Mesajları bilgisayarıma aktardım. Hatırlamak istemediğim aşk dolu mesajlar vardı" dedi.


P.G. de mesajları kendisinin attığını doğruladı. Telefondaki mesajları delil kabul eden mahkeme heyeti, söz konusu suça ilişkin kesin ve inandırıcı delil bulunmadığı gerekçesiyle sanığın beraatine karar verdi.