Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) yeni dönem çalışmalarına başlarken, TBMM'de Fethullahçı Terör Örgütü, Paralel Devlet Yapılanması'na karşı operasyonbaşlatılacağı ve Meclis bürokrasisinde önemli değişikler olacağı öğrenildi.

ÖNÜMÜZDEKİ GÜNLERDE OPERASYON BAŞLIYOR

AK Parti kaynaklarının verdiği bilgilere göre, özellikle İsmail Kahraman'ın TBMM Başkanı olmasıyla PDY'ye yakın kadroların incelenmesi daha da arttı. Kaynaklar, "Birçok bakanlıkta, kamuda Fethullah Gülen'e yakın kadrolarda temizlik yapılmasına rağmen TBMM'de yetirince yapılamadı. Mecliste birçok yetkili makamlarda oturan bürokratların bu örgüte yakın olduğu herkesçe biliniyor. Şimdi İsmail Kahraman TBMM Başkanı. Kendisinin her şeyden bilgisi var. Sanıyoruz önümüzdeki günlerde gerekeni yapacak" diye bilgi veriyor.

DEŞİFRE OLDUKLARI İÇİN ÇOK TELAŞLILAR

TBMM çalışanlarının da TBMM bürokrasisi içinde köklü bir değişiklik yapılacağı beklentisine girdiği belirlendi. Bir Meclis yetkilisi ise, "Şu anda herkes diken üstünde. Cemaat kadroları AK Parti ile iyi oldukları dönemde kendilerini deşifre ettikleri için çok telaşlılar. Yeni Meclis Başkanına, TBMM'de daire başkanları, başkan yardımcıları ve diğer üst düzey yöneticilerle ilgili ayrıntılı bir dosya sunulduğu ve gereğini yapmasını istedikleri bildiriliyor" dedi.