TBMM'de Plan ve Bütçe Komisyonu'nda Sağlık Bakanlığı Bütçesi görüşmeleri bir feryat sesiyle kesildi.  Komisyon odasının bulunduğu mutfak bölümünün bahçesinde Meclis Park ve Bahçeler biriminde çalışan Ali Ünal Adlı işçinin başına en üst kattaki pencereyi çevreleyen taş blok düştü. Resmi yemeklerde masa süsü olarak kullanılan çiçek buketlerini hazırlayan Ünal, bir anda kanlar içinde kalırken, yanındaki işçiler "yardım edin" diye bağırmaya başladı. Bu sırada Plan ve Bütçe Komisyonu'nda çalışmalarını sürdüren milletvekilleri pencereye koştu. CHP Samsun Milletvekili Hayati Tekin bağırarak "bir işçinin başına taş düşmüş. Kanlar içinde beyin cerrahı var mı içinizde" diye seslendi. 

PENCEREDEN ATLADI 
CHP'li Aytuğ Atıcı başta olmak üzere doktor milletvekilleri zemin kata koşarak Ünal'a müdahale etmeye çalıştılar. Bu arada komisyonda bulunan Sağlık Bakanı Recep Akdağ da aşağıya inen grupla birlikte bir insan boyunu aşan yaklaşık iki metrelik pencereden zemine atladı. Atıcı, yaralı işçiye ilk müdahaleyi yaparken, TBMM'nin acil servis doktorları da olay yerine geldi. Atacı, başından darbe alan Ünal'ı hem sakinleştirmeye hem de sorular sorarak uyanık tutmaya çalıştı. Atıcı, Ünal'in olayın ardından bilincinin açık olduğunu ancak tomografi çekilmeden birşey söylenemeyeceğini ifade etti. Milletvekilleri ve yardım gelen sağlık personeli yaralı işçi Ünal'ı sedye ile ambülansa taşıyarak hastahaneye sevkettiler.Bakan Akdağ daha sonra olay yerinde incelemelerde bulunarak Ünal'ın tedavisi için sağlık birimlerine gerekli uyarılarda bulundu. 
ÖNLEM ALINDI 
TBMM Başkanlığı ise olay sonrasında güvenlik şeri açarak tehlikeyi bölgeye kimsenin girmesine izin vermedi. Yetkililer oynayan büyük taş pervazın nasıl olurda gözden kaçtığı konusunda derhal inceleme başlattılar. 15 Temmuz gecesi bombalanan TBMM'de hasar gören yerler en ince ayrıntısına kadar inşaat birimince gözden geçirilmişti. Çatlayan, yerlerinden oynayan cam ve merlerlerler yerlerinden sökülmüş olası bir kaza yaşanmaması için dikkatli davranılmıştı. İşçi Ünal'ın çalıştığı bölümün patlamadan göreceli uzak ve az hasar alan bölgede olması, yerinden oynayan taş pervazın görülmemesinde etkili olduğu değerlendirmesi yapıldı. TBMM Başkanlığı olaya ilişkin inceleme başlattı.