Van Cumhuriyet Başsavcılığı,  Ankara'daki terör saldırısını gerçekleştirdiği iddia edilen terörist için kurulan  taziye yerinde terör örgütünün propagandasının yapıldığı gerekçesiyle soruşturma  başlattı.
İMAM DAHİL 10 GÖZALTI
Soruşturma kapsamında aralarında taziye yeri olarak kullanılan  Esentepe Camisi'nin imamı ve iki görevlisiyle teröristin babası ile kardeşinin bulunduğu 10 kişi gözaltına alındı
Ankara'daki terör saldırısını gerçekleştirdiği iddia edilen  terörist için kurulan taziye yerinde terör örgütü PKK'nın propagandasının  yapıldığı gerekçesiyle soruşturma başlatıldı. 
 
Van Cumhuriyet Başsavcılığı, Ankara'da 29 kişinin hayatını kaybettiği  terör saldırısını gerçekleştirdiği iddia edilen terörist için İpekyolu  ilçesindeki Esentepe Camisi'nde kurulan taziye yerinde terör örgütünün  propagandasının yapıldığı gerekçesiyle soruşturma başlattı.
İMAM, TERÖRİSTİN BABASI VE KARDEŞİ GÖZALTINDA
 
Soruşturma kapsamında terör örgütünü simgeleyen sözde flama ve  teröristin fotoğraflarının asıldığı taziye yerini tahsis ettiği gerekçesiyle  caminin imamı ve iki görevlisi ile teröristin babası ve kardeşinin de aralarında  bulunduğu 10 kişi gözaltına alındı.
 
Savcılık ayrıca, bazı basın yayın organlarıyla internet sitelerinde  yer alan ve ellerinde saldırıyı gerçekleştirdiği iddia edilen teröriste ait  fotoğraflar bulunan kişilerle taziye yerini ziyaret edenleri de araştırıyor.
 
HDP Milletvekili Hezer hakkındaki soruşturma
 
Bu arada terörist için kurulan taziye yerini ziyaret eden HDP Van  Milletvekili Tuğba Hezer hakkındaki soruşturma da sürüyor. Başsavcılık, Hezer ile  ilgili atılı suçun yasal unsurlarının oluştuğuna karar vermesi halinde  Anayasa'nın 83. maddesine istinaden, "dokunulmazlığının kaldırılması" talebinde  bulunacak. Hazırlanacak fezleke, TBMM Başkanlığına sunulmak üzere Adalet Bakanlığına gönderilecek.