Kurban Bayramı tatili nedeniyle geçen haftadan itibaren yola çıkan tatilcilerin dönüş çilesi başladı. TEM Otoyolu ve D-100 Karayolu'nda trafik yoğunluğu da giderek artıyor. 
Tatilini İstanbul dışında geçiren tatilciler, dönüş yolunda TEM ve D-100 Karayolu Kocaeli geçişlerinde yoğunluğa neden oluyor.

Etkisini ülke genelinde gösteren yağmurla da beraber zor anlar yaşayan sürücüler, yoğun trafikte ilerlemeye çalışırken, Yalova'dan feribot ile Gebze-Eskinisar'a geçmek isteyen tatilciler için de İDO ek seferler koyarak oluşabilecek yoğunluğun önlemek için bir dizi önlemler aldı. TEM Otoyolu Kandıra ile İzmit Batı girişi arasında özellikle tünellerde yolun ara ara iki şeride düşmesi ve ayrıca D-130 Karayolu Yalova istikametinden Kandıra katılımı kullanarak TEM İstanbul istikametine bağlanan araçlar trafiği iyice sıkıştırırken, bazı noktalarda trafik durma noktasına geliyor. Körfez-Gebze arasında ise daha rahat bir trafik gözleniyor.

Tatil dönüşünün yurt genelinde başlamasıyla özellikle TEM Otoyolu Kocaeli geçişinde oluşan yoğun trafik nedeniyle ara ara maddi hasarlı trafik kazalarının meydana gelmesi de trafiği yoğunlaştırırken, yetkililer, yoğun trafik ve yağış sebebiyle sürücülerin daha dikkatli olması gerektiğini belirtti. Ayrıca emniyet ekipleri 5 kilometrede bir aldıkları önlemler ile emniyet şeridi ihlali ve oluşabilecek trafik kazalarına en kısa sürede müdahale etmek için tatil sonuna kadar bu önlemlerin devam edeceği öğrenildi.

UZUN YOL BİTTİ OTOGAR GİRİŞİ BİTMEDİ

Esenler Otagarı'nda yoğunluk yaşanı

yor. Bayram dönüşü, otogar girişindeki yol inşaatıyla birleşince yoğunluk oluştu.

Saatlerce süren uzun yolu aşıp İstanbul'a gelen şehirler arası otobüsler, Bayrampaşa Otogar girişinde uzun süre beklemek zorunda kaldı. Otobüslerin oluşturduğu uzun kuyruklar otogar girişinden TEM otoyolu Bayrampaşa bağlantısına kadar uzadı. Yolda kalan otobüslerin şoförleri isyan etti.

Bir şoför, Muş'tan binlerce km'yi 24 saatte aşıp geldiğini 2 km'lik yolda saatlerdir beklediğini söyledi. Trafikte beklemekten yorulan bazı yolcular yolda indi. Bagajlarını zorda olsa alan yolculardan bazıları yaya olarak karşı yola geçip taksiye bindi. Bazıları da yaya olarak otogara ulaşmaya çalıştı.