Taşeron işçilerin beklediği kadro müjdesi, 3 alternatifle geliyor. İşte taşerona kadroda izleneceği iddia edilen 3 yol... 

Hükümet, yaklaşık 720 bin taşeron işçiye kadro verilmesine ilişkin çalışmalarını tamamladı.
Takvim'in haberine göre, 3 alternatif düzenlemeden hangisine karar verileceği, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın başkanlığında yapılacak Bakanlar Kurulu toplantısında belli olacak.
İşte 3 alternatif:
-Taşeron düzenlemesi 657 sayılı kanunun değiştirilmesi ile olsun.
-Asıl ve yardımcı işlerde çalışan ayırımı yapılsın. Asıl işlerde çalışanlar kadroya alınsın.
-Tüm taşeron işçiler özel sözleşme ile kamuda istihdam edilsin. Ancak bu durumda kamu ve belediyelerde çalışan işçiler ile ilgili ayrı ayrı düzenlemeler yapılması gündeme gelebilecek.
KURTULMUŞ'TAN TAŞERON AÇIKLAMASI
Bakanlar Kurulu toplantısının ardından Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş, taşeronla ilgili önemli açıklamalar yapmıştı.
'Kamudaki taşeron işçilerin durumu'yla ilgili konuşan Kurtulmuş, "720 bin vatandaşımızı şu an itibarıyla ilgilendiren bir karar. Öyle bir uygulama yapmak durumundayız ki hem vatandaşlarımızın beklentilerini karşılayalım hem de devletin çekemeyeceği bir yükü kamunun üzerine koymayalım" demişti.
"Titizlikle bunlar çalışıldı. Son noktaya gelse teferruatıyla bilgilendirirdim ama çerçevesi konuşuldu" diyen Kurtulmuş, "İnşallah bu anlamda adımlar atılacak" diye konuşmuştu.
BAKAN AĞBAL'DAN ÖNEMLİ AÇIKLAMA
Taşeron işçilerin kadro bekleyişi devam ederken, Maliye Bakanı Naci Ağbal'dan önemli bir açıklama gelmişti.
Maliye Bakanı Naci Ağbal, taşeron işçilerin merakla beklediği çalışmanın devam ettiğini ifade etmişti.
Maliye Bakanı Naci Ağbal taşerona kadro konusunda sorulan sorular üzerine, "Taşeron konusundaki çalışmalarımız devam ediyor. Bir noktaya gelince gerekli açıklamaları yaparız" ifadelerini kullanmıştı.
BAKAN MÜEZZİNOĞLU DA AÇIKLAMA YAPMIŞTI
Geçtiğimiz günlerde önemli mesajlar veren Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, taşeron işçilerin beklediği kadroyla ilgili de konuşmuştu.
3-4 ay içerisinde taşeron işçi konusunun gündeme alınacağını açıklayan Bakan Müezzinoğlu, "Gündemimize kamu personel reformunu alabileceksek bunu da onun içine alacağız" demişti.
"Kamuda kaç çeşit çalışan olduğunu neredeyse Çalışma Bakanı olarak ben bile karıştırıyorum" diyen Müezzinoğlu, "Farklı statüler olur. Herkes 5 yılda bir kendini yenilediyse bir üst statüye geçer. Onun gereğini yapamıyorsa mevcut statüsünde devam eder" diye konuşmuştu.