ABD ile yürütülen kur savaşı neticesinde Türkiye ekonomisi büyük bir ölçüde yara almış ve kur krizi nedeniyle bir çok kişi ve kurum zor durumda kalmıştı.Başlatılan kampanyalar çerçevesinde yastık altındaki dolarlar bozdurulsun çağrısı yapılmış kimileri ise Yurt dışından akın akın otobüslerle Türkiye'ye tatile gelmeye başlamıştı.Devlet Bahçeli bile partisinin varlıklarını dolardan TL'ye çevirtmiş kur savaşında destek vermişti.

7'den 70'e herkes ortak noktada buluşmuştu.

Hatta Devlet geçtiğimiz günlerde yerli malı logosu kampanyasını başlatmış ve bir çok ürüne yerli malı logosu yapıştırtmaya başlamıştı.

Şimdi ise basına düşen bir haber kafa karışıklığı yarattı. Ulusalpost.com'da yayınlamadık bu metni. Ama özet sunalım istedik ; 

129593.jpg

Habere göre Ofçay hisselerinin ABD'li Jacobs tarafından devralınmasına Rekabet Kurulu onay verdi.  

 Yapılan açıklamada, Ofçay hisselerinin tamamının devralınması ve Jacobs Douwe Egberts TR Gıda ve Ticaret A.Ş.’nin hisselerinin belli oranının da Kasap Ailesi’ne devredilmesi işlemine izin verildiği belirtildi. 

 Ofçay ise 1985 yılındaki kuruluşundan beri Türk çay sektöründe faaliyet gösteriyor. 
Uzun uzadıya rekabet kurumunun açıklamasını merak edenler yazsın google'ye bulurlar metni. Zaten mesele açıklama değilde mesele bu satışın gerçekleşmiş olması.

Hani nerde şimdi yerli malı kampanyası?

Of çay gibi değerli bir marka ABD'li bir şirkete gidiyor diye sevinelim mi üzülelim mi ?

Dolar gelecek diye sevinmeliyiz

Yerli Malı bir şirket yabancıya gitti diye üzülmeliyiz.

Ortası yok. İkisinden birinede artık siz karar verin