Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, "TÜBİTAK'ta yapılan incelemede Sayın Başbakanımızın 17 Aralık sürecinde basına, daha doğrusu internete düşen ses kayıtlarının hece hece montajlandığı ortaya çıktı" dedi.
Kocaeli Sanayi Odası'nda düzenlenen çevre ödülleri törenine katılan Bakan Fikri Işık, gazetecilerin ses kayıtlarıyla ilgili sorularını yanıtladı. Bakan Işık, şunları söyledi:

"Benim bildiğim kadarıyla size söyleyeyim. 'Tamamen sıfırlandı mı?' sözünü hece hece keserek yapıştırıp biraz da acemice yapmışlar. Montaj olduğu TÜBİTAK bilirkişisinin verdiği raporuyla ortaya çıktı. Egemen Bağış beyin 'Bakara makara' kelimesinde makaranın da tamamen montaj olduğu ortaya çıktı. Bunların demek ki kendi hedeflerine ulaşmak için her türlü yolu mubah gördüklerini de gördük. Hem sayın Başbakanı yakından tanıyan birisi olarak, hem de karşılıklı konuşmanın sistematiği açısından, doğrusu insanın ilk kanaati açık montaj şeklindeydi. Ben de onu ifade etmiştim. O gün üzerimize gelen oldu, eleştirenler oldu. Bu işin bilimsel raporla da montaj olduğu ortaya çıkması önemli."

Paralel yapının kendi amacına ulaşmak için hiçbir şeyden kaçınmayacağını bu olayın gösterdiği görüşünü savunan Bakan Işık, "Şimdi özellikle muhalefet partilerinin paralel yapıyla mücadele konusunda ipe un seren yaklaşımlarının ne kadar yanlış olduğu aslında bugün bir kez daha ortaya çıkmış oldu" diye konuştu.