Yeni internet yasasını protesto eden gruplar ile polis, İstiklal Caddesi'nde karşı karşıya geldi. Taksim'de internet yasasını protesto eden gruba polis TOMA ile müdahale etti.
EYLEMCİLERİN İSTİKLAL CADDESİ'NDE YOLLARI KESİLDİ

Sosyal medya üzerinden yapılan çağrı üzerine saat 19.00 biraraya gelmek için Galatasaray Meydanı'ndan Taksim'e yürüyen grupların önü polis tarafından İstiklal Caddesi'nde kesildi. Gruptan havai fişet atılması üzerine eylemcilere TOMA ile müdahale edildi.

GÖSTERİCİLER TOMA'YA KARŞI DİRENDİ AMA...

Bazı eylemciler TOMA'nın önünde durarak müdahaleyi engellemek istedi. Tek TOMA yetersiz kalınca ikinci TOMA da devreye girdi. TOMA'dan göstericiler uzun süre su sıkıldı ancak göstericiler dağılmadı. Bunun üzerine polis gaz kullandı. Göstericiler Galatasaray Meydanı'na doğru kaçarken İstiklal Caddesi'ndeki çok sayırda vatandaş da gazdan etkilendi.

TAKSİM SAKİN GALATASARAY MEYDAN GERGİN

Taksim Meydanı'nda olaylar sakinleşti ancak Galatasaray Meydanı'nda eylemcilere polisin TOMA'larla tayzikli su ile müdahalesi sürdü. Ara sokaklara kaçan eylemcilerle polis arasında kovalamaca yaşandı. Öte yandan polis Galatasaray Lisesi önünde bazı kişileri gözaltına aldı.

GEZİ PARKI KAPATILDI

Sosyal medya üzerinden yapılan "Yeni internet yasası" protestosu çağrısı üzerine Taksim'de polis geniş güvenlik önlemi aldı. Çok sayıda polis çağrının yapıldığı Taksim Meydanı'nı çevirdi, Gezi Parkı da vatandaşlara kapatıldı.

ANKARA'DA SANSÜRE HAYIR EYLEMİ

TBMM Genel Kurulu’nda onaylanan ve Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün imzası beklenen İnternet erşiminde sansür yasasına karşı Sosyal medya üzerinden yapılan çağrıyla internete sansürü protesto amacıyla Kızılay Güven Park’da toplanan kalabalık, sloganlar atarak eylem yaptı.

PANKARTLAR DİKKAT ÇEKTİ

"Sansüre hayır", "Ben büyüyünce özgür olmak istiyorum", "Yasaklar boşuna yürekler isyanda", "Yalnızca Diktatörler Sansüre ihtiyaç duyar" pankartları da eylemde dikkat çekti.