Diyarbakır'da düzenlediği basın toplantısının ardından çıkan çatışmada başından tek kurşunla vurulan Baro Başkanı Tahir Elçi'nin öldürülmesiyle ilgili yürütülen soruşturmada ikinci şüphelinin de kimliği tespit edildi.


"ŞÜHPELİLER AKRABA"

CNN Türk ekranlarında, olay yerinden gelişmeleri aktaran DHA Diyarbakır Muhabiri Felat Bozarslan, "Soruşturmayla ilgili yeni olarak söyleyebileceğimiz tek bilgi, güvenlik kaynakları ikinci şüphelinin yani araçtan ikinci çıkan şüphelinin de kimliğini tespit etti. Bu kimlik bilgisi henüz açıklanmadı ancak şüphelinin, kaçan ilk şüphelinin bir yakını olduğu ve birlikte hareket ettikleri bilgisine ulaştık." dedi.

"ADLİYEDE KRİZ MERKEZİ OLUŞTURULDU"

Bozarslan'ın soruşturmayla ilgili açıklamalarının devamı şöyle:

"Olayla ilgili soruşturma devam ediyor. Bunun için Diyarbakır Adliyesi'nde bir kriz merkezi de oluşturuldu. Dün bölgede tespit edilen ve numaralandırılan 83 parça delilden 43'ü toplanmıştı. Bu 43 parça delil de Diyarbakır Kriminal Laboratuvar'ında inceleniyor. Bu kriminal inceleme sonucunda Tahir Elçi'yi vuran fişeğin çekirdeğinin toplanan deliller arasında olup olmadığı tespit edilecek. Ancak güvenlik kaynakları şu ana dek herhangi bir tespitin yapılamadığını söylüyor.

Dün olay yerinde yapılan inceleme esnasında bölgedeki tüm kamera görüntüleri de toplandı. O görüntüler de inceleme altında."