İmkansızlıklar içerisinde küçük çocuklarıyla birlikte hayatlarına devam eden ailelerin hedefi ise Avrupa ülkelerine kaçmak. Ülkelerindeki savaştan kaçarak Türkiye'ye sığınan Suriyelilerin zor şartlar altındaki yaşam mücadelesi devam ediyor. İzmir’de özellikle Basmane semtini mesken edinen mülteciler, küçük çocuklarıyla zor günler geçiriyor. Çıplak ayaklarıyla kaldırımlarda dolaşan, ailelerinin güçlükle elde ettiği sütü içen minik Suriyeliler, kimi zaman umut yolculuğunda arkadaşları olacak can yeleklerinin üzerinde, kimi zaman da bir karton parçasında uyuyor.

Minik elleriyle barış işareti yaparak ülkelerinde akan kanın durmasını isteyen Suriyeli çocuklar, yaşamlarını yoksulluk ve sefalet içerisinde sürdürüyor. Ailesiyle Suriye’den kaçarak henüz 3 gün önce İzmir’e gelen Selam ise yarım Türkçesiyle buradan Yunanistan’a kaçmak istediklerini söyledi. “Orada çok savaş var, rahmet yok” diyen Selam, “Önce Yunanistan’a, sonra da Almanya’ya gitmek istiyoruz. Tehlikeli ama mecburuz, savaş var” dedi.

FUARA ÇANTAYLA GİRMEK YASAK
28 Ağustos’ta açılacak 84. İzmir Enternasyonal Fuarı için Kültürpark Fuar Alanı’nda hazırlıklar sürerken, Suriyeli mültecilerin alana girişi ise kısıtlandı. Daha önceleri Kültürpark içerisindeki çim alanlarda yaşamlarına devam eden Suriyeliler, bölgede bulunan trafolardan telefonlarını şarj etmek için kaçak elektrik çekince yetkililer de bir dizi önlem aldı. Yemek yerken çevreyi kirlettikleri ve kaçak elektrik kullandıkları gerekçesiyle fuar alanına çantayla girişleri yasaklanan Suriyeli mülteciler, bu kez de Kültürpark’ın kapısını mesken edindi.