Olay Çorum'un Gülabibey Mahallesi'nde meydana geldi. Eşi vefat eden 3 çocuk babası Fazlı B., bir hafta önce 64 yaşındaki Ali Y. ile tanışıp arkadaş oldu.

Sohbet sırasında Ali Y.’ye helal süt emmiş birisini bulursa evlenmek istediğini söyledi. İddiaya göre Ali Y. bir kaç gün sonra Fazlı B.'nin yanına giderek, Suriyeli kimsesiz bir kadınla belirli bir para karşılığı evlendirebileceğini söyledi. Bunun üzerine Fazlı B. evlenmek için Ali Y. ile birlikte Hatay'a gitti. Burada adının Rim olduğu belirtilen 42 yaşındaki kadınla tanıştırıldı. 4 bin TL karşılığında evlenmek üzere anlaşan Fazlı B. Suriyeli kadın ve yanındaki 6 kişi ile birlikte Çorum'a döndü.

6 BİN LİRALIK ALTIN ALDI

Suriyeli kadın kadın evlilik için Fazlı B.'den iki altın bilezik, bir altın kolye, bir altın yüzük ve yeni kıyafetler istedi. Fazlı B. tadına 6 bin değerinde altın aldı. Önceki gün Fazlı B.'nin evinde suriyeli kadınla imam nikahı kıyıldı. İmam nikahının ardından Hatay'dan gelen 6 kişi evden ayrıldı.

Gerdek için hazırlanan Fazlı B., kadının yaptığı ve içinde uyku ilacı olduğu öne sürülen kahveyi içtikten sonra uykuya daldı. iddiaya göre bunu fırsatbilen kadın 6 bin TL değerindeki altını yanına alarak evden kaçtı. Bir süre sonra uyanan Fazlı B., kadınıevde bulamayınca dolandırıldığını anlayıp 155'i arayarak polisten yardım istedi.

Polisin Çorum ve Hatay'da olayla ilgili soruşturma başlattığı belirtildi.