Suriye hükümetine bağlı milisler Afrin'e doğru ilerlemeye başladı. Suriye devlet televizyonunun yanı sıra Hizbullah'a yakın medya kuruluşları da Afrin'e ilerleyen araçlara ait olduğu belirtilen görüntüler yayınladı. Milislerin ilerlemeye başladığının açıklanmasının ardından devlet ajansı SANA, Türkiye'nin milislerin geçeceği bölgeyi bombaladığını açıkladı.

Ankara’dan edinilen bilgilere göre sınırda İran yanlısı Şii milisler gösteri yapıyor. Edinilen bilgilere göre bu gösteri İran’ın, “Suriye’nin yanındayız” mesajı olarak algılanıyor.

Ankara şu ana kadar Esed rejiminin Afrin’e girdiği gibi bir bilgi elde etmedi. Ancak Ankara temkinli davranarak Afrin’deki durumu an be an izliyor.

KONVOY BOMBALANDI
Rejim yanlısı güçlerin Afrin'e girmesinin ardından topçu birlikleri, konvoyun bulunduğu geçiş güzergahını bombaladı. Suriye devlet televizyonu, birliklerin bir bölümünün şehre girmeden geri çekildiğini duyurdu.

ANADOLU AJANSI: GERİ ÇEKİLDİ

Anadolu Ajansı, rejime ait birliklerin Türkiye'nin topçu birliklerinin saldırısı sonrası geri çekildiğini duyurdu. İran ve Suriye ise rejim birliklerinin bir bölümünün Afrin'de olduğunu, geri çekilmenin kısmi olduğu konusundaki ısrarını sürdürüyor.

Bu arada Türkiye'ye Afrin'deki gelişmeleri Bayraktar TB2 SİHA'larla dakika dakika takip ediyor. Afrin'deki hedefler vurulmadan önce TB2 SİHA'nın bölgede keşif uçuşu yaptığı, dakikalar sonra da rejim güçlerine ait birliklerin geçiş güzergahlarının topçu atışlarıyla vurulduğu kaydedildi.