Sur ilçesinde 2 Aralık, İdil ilçesinde de 16 Şubat’ta ilan edilen sokağa çıkma yasakları sürüyor. Sur’daki yasak, 89’uncu gününe girdi. İlçede teröristler 150-200 metrekarelik bir alana sıkıştırıldı. Zaman zaman güvenlik güçleri ile teröristler arasında çatışmaların da yaşandığı ilçeden bugün gün boyu dumanlar yükseldi.
1 ASKER VE 1 POLİS YARALANDI

İdil’de ise yasak 12’nci gününe girdi. Yeni Mahalle’yi temizleyen güvenlik güçleri, operasyonlarını Turgut Özal Mahallesi’nde yoğunlaştırdı. Bugün Sabah saatlerinde operasyona çıkan güvenlik güçleri ile teröristler arasında çatışma çıktı. Çatışmada, 1 asker ile 1 polis yaralandı. İlçe Devlet Hastanesi’ne kaldırılan yaralıların sağlık durumlarının iyi olduğu öğrenildi.
8 TERÖRİST ÖLDÜRÜLDÜ

Genelkurmay Başkanlığı, Diyarbakır'ın Sur İlçesi'nde devam eden operasyonda 3 PKK'lı teröristin etkisiz hale getirildiğini açıkladı. Açıklamada ayrıca Şırnak'ın İdil İlçesi'nde devam eden operasyonda 5 PKK'lı teröristin etkisiz hale getirildiği bildirildi.
 
Genelkurmay'ın açıklamasında Diyarbakır ve Şırnak'ta yürütülen operasyonlarda toplam etkisiz hale getirilen terörist sayısının Sur'da 240 ve İdil'de 53 olduğu belirtildi. Genelkurmay Başkanlığı'nın internet sitesindeki 'Önemli Yurtiçi Olaylar' bölümünde yer alan 27 Şubat gününe ait bilgiler şöyle:
 
* Diyarbakır/Sur'da devam eden operasyonda; üç bölücü terör örgütü mensubu terörist etkisiz hale getirilmiş (Operasyonda, toplam etkisiz hale getirilen terörist sayısı 240'dır.), dokuz adet el yapımı patlayıcı imha edilmiştir. (Operasyonda, toplam imha edilen el yapımı patlayıcı sayısı 245'dir.)
 
* Şırnak/İdil'de devam eden operasyonda; beş bölücü terör örgütü mensubu terörist etkisiz hale getirilmiş (Operasyonda, toplam etkisiz hale getirilen terörist sayısı 53'tür.), bir adet RPG-7 roketatar ele geçirilmiş,17 adet el yapımı patlayıcı imha edilmiştir. (Operasyonda, toplam imha edilen el yapımı patlayıcı sayısı 210'dur.)
 
* Şırnak'ta icra edilen operasyonda tespit edilen bir adet el yapımı patlayıcı imha edilmiştir.
 
* Iğdır'da icra edilen operasyonda tespit edilen iki ayrı sığınakta, 16 adet Dragunov keskin nişancı tüfeği fişeği, 12 adet Kalaşnikof piyade tüfeği fişeği, bir adet dürbün, bir adet sırt çantası, bir adet uyku tulumu ve muhtelif yaşam malzemesi ile tıbbi malzeme ele geçirilmiştir.
 
* Kırklareli'de bölücü terör örgütü propagandası yaptıkları tespit edilen yedi şahıs yakalanmış, yapılan aramalarda, bir adet av tüfeği, dört adet tabanca, bir adet kurusıkı tabanca, 54 adet tabanca fişeği, 69 adet kurusıkı tabanca fişeği, örgütsel doküman ve 120 gram kenevir tohumu ele geçirilmiştir.