Genelkurmay Başkanlığı tarafından yapılan açıklamada 6 teröristin daha etkisiz hale getirildiği, Sur ilçesinde öldürülen terörist sayısının 196'ya çıktığı belirtildi. 

Terör örgütü PKK mensuplarınca Sur ilçesinde açılan hendekleri ve barikatları kaldırma operasyonu 75’inci gününe girdi. Güvenlik güçlerinin sabah saatlerinde başlattığı operasyonda Hasırlı Mahallesi'nde bulunan bazı hendekler kapatıldı. Teröristler tarafından kurulan barikatlar da kontrollü olarak yıkıldı. Operasyonların sürdüğü ilçede esnaf kepenk açmazken, polis ekipleri yasağın olmadığı bölgelere giriş ve çıkış yapan vatandaşlarda güvenlik amacıyla üst araması yaptı. Operasyonların sürdüğü bazı mahallelerde ise dumanların yükseldiği görüldü.

'6 terörist daha öldürüldü'

Genelkurmay Başkanlığı tarafından yapılan açıklamada, Sur ilçesinde 6 teröristin daha etkisiz hale getirilerek, bugüne kadar öldürülen terörist sayısının 196'ya çıktığı belirtildi. Açıklamada, "Diyarbakır Sur’da devam eden operasyonda 6 bölücü terör örgütü mensubu terörist etkisiz hale getirilirken, toplam etkisiz hale getirilen terörist sayısı 196 oldu" denildi. 

Açıklamada Sur'daki operasyonlarda bir adet av tüfeği ve bir adet jeneratör ele geçirildiği, altı adet el yapımı patlayıcının da imha edildiği bildirildi. İlçede operasyonlar tüm hızıyla devam ediyor.

Kaynak : İHA