Türkiye Suriye topraklarında kalan Süleyman Şah Türbesi’ne operasyon düzenledi. 8 aydır IŞİD kontrolündeki bölgede yer alan Süleymah Şah Saygı Karakolu’na yapılan operasyonda 1 asker kaza sonucu şehit oldu.

Operasyonda 44 bordo berelinin Türkiye'ye getirildiği belirtildi. Karakolun Türkiye sınırına daha yakın bir noktaya taşınacağı, naaş ve sandukaların da alındığı kaydediliyor.

Başbakan Ahmet Davutoğlu, twitter'dan flaş açıklamalar yaptı. Açıklamada Süleyman Şah'ın naaşının da geçici olarak Türkiye'ye getirildiğini duyurdu. Açıklamada "Ecdadımızın emaneti Süleyman Şah’ın naaşı Suriye içindeki yeni mekanına geçici olarak nakledilmek üzere ülkemize getirilmiştir. Süleyman Şahın naaşının nakledileceği Suriye Eşmesinde bir bölge ordumuz tarafından kontrol altına alınmış bayrağımız göndere çekilmiştir" denildi.

Süleyman Şah operasyonunun detayları

Süleymah Şah Saygı Karakolu’nda görev yapan 44 bordo bereli Türkiye’ye getirildi. Operasyon sırasında meydana gelen kazada sonucu karakolda görev yapan 1 asker şehit oldu....
 
NTV'nin haberine göre askerlerin tahliyesi için gece yarısı tanklar sınırı geçerek bölgeye hareket etti. Hava kuvvetleri unsurlarının hazır beklediği ancak operasyona katılmadığı belirtiliyor.
 
Tahliye sırasında meydana gelen kazada bir karakolda görev yapan bir asker şehit oldu.
 
Saat 07.00 sularında Mürşitpınar Sınır Kapısı'ndan giriş yapan bazı zırhlı araçlar Suruç tarafına yöneldi. Bu araçların üzerlerinde Ş-10 ve Ş-11 gibi numaralar yazıyordu. Söz konusu araçların plakalarının ilk numaralar dışında büyük bölümü bantla kapatılmıştı. Bu araçların operasyona katıldığı belirtiliyor. Bu araçlardan kısa bir süre sonra ise bir otobüs konvoyu Mürşitpınar tarafına doğru hareket etti.
 
TÜRBE DE NAKLEDİLİYOR
 
Operasyonda sadece personelin değil, türbenin de nakledildiği belirtiliyor. Alınan bilgilere göre, türbedeki naaşlar ve  sandukaların da Türkiye sınırına ancak Suriye topraklarında bir noktaya getirildiği öğrenildi. Süleyman Şah ve 2 askerin sandukalarının alındığı belirtiliyor.
 
KRİPTOLU MESAJDAN SONRA DÜĞMEYE BASILDI
 
Karakolda görev yapan askerlerin birkaç gün önce Genelkurmay Karargahı’na geçtikleri şifreli istihbarat raporlarında, bölgede özel koşulların oluşmaya başladığı, karakola her an bir saldırı ihtimalinin arttığı, karakolun bulunduğu bölgede PYD ve IŞİD’in yakında büyük bir çatışmaya gireceği bilgisi iletildi. Bu raporlar doğrultusunda askerlerin bölgede her türlü provakasyonun hedefi olabilecekleri değerlendirildi ve harekat için karar verildi.
 
BAŞBAKAN'DAN FLAŞ AÇIKLAMALAR
 
-Ecdadımızın emaneti Süleyman Şah’ın naaşı Suriye içindeki yeni mekanına geçici olarak nakledilmek üzere ülkemize getirilmiştir.
 
-Bugüne kadar büyük bir onur ile görev yapan Süleyman Şah Saygı Karakolu personeli de TSK’nın Şah Fırat operasyonu ile yurda dönmüşlerdir
 
-Süleyman Şahın naaşının nakledileceği Suriye Eşmesinde bir bölge ordumuz tarafından kontrol altına alınmış bayrağımız göndere çekilmiştir
 
-Her türlü riski barındıran çatışma ortamında Suriye toprakları içesinde gerçekleştirilen bu son derece başarılı operasyon nedeniyle... 
 
-Türk Silahlı Kuvvetlerimizin kahraman personelini bir kez daha tebrik ediyorum.