"SUÇ DUYURUSUNDA BULUNUYORUM" 
Bozdağ, "Gizliliği ihlâl edenler, savcılarsa savcılar, zabıt kâtipleriyse zabıt kâtipleri, kolluk görevlileriyse kolluk görevlileri, gazetecilerse gazeteciler, televizyoncularsa televizyoncular veya başkaca kişlerse onlar.. Her kimse bunların araştırılması, tespit edilmesi ve suçları sabit olduğu zaman da cezalandırılmasını ben buradan, yargıdan talep ediyorum. Bir kez de sizin aracılığınızla ihbarda bulunuyorum, suç duyurusunda bulunuyorum" ifadelerini kullandı.

"GÜÇLÜ BİR TÜRKİYE VAR, GÜÇLENEN BİR TÜRKİYE VAR"
"17 Aralık" operasyonuyla ilgili soruya Bekir Bozdağ, "Bu yaşananlar esasında siyasal bir mühendisliğin, kirli bir operasyonun sonucudur. Çünkü Ak Parti hükümeti en güçlü noktasından vurulmak istenmektedir. Türkiye'de yolsuzlukla ve yoksullukla mücadele konusunda hükümetimizin ortaya koyduğu kararları, elde ettiği başarılar ortadadır. Bunlar Ak Parti hükümetlerinin milletin emanetine sahip çıkması, milletin vergilerini doğru kullanması, yolsuzluk ve yoksullukla etkin ve aktif mücadele etmesinin doğal bir sonucudur. Eğer Türkiye'de yolsuzluk olmuş olsaydı 234 milyar dolarlık bütçe 784 milyar dolara, nüfus 10 milyondan fazla artmış olmasına rağmen çıkmazdı. Güçlü bir Türkiye var, güçlenen bir Türkiye var, istikrarlı bir Türkiye var, güven ortamının her yerde hâkim olduğu bir Türkiye var, böylesi bir Türkiye'den rahatsız olan çevreler de var. İsteniyor ki Türkiye'de istikrar bozulsun, huzur bozulsun, güven ortamı ortadan kalksın, IMF'nin kapısında dilenen yeni bir Türkiye ortaya çıksın" dedi.

"HUKUKA UYGUN BİR KARAR OLARAK DEĞERLENDİRMİYORUM" 
Bozdağ, kabinedeki değişiklik beklentileriyle ilgili soruya ise, "Bunlar tamamıyla sayın Başbakanımızın takdirinde, değerlendirmesinde olan konulardır" diye cevap verdi.
BDP'li vekillerin tahliye taleplerinin reddiyle ilgili soruya da Bozdağ, "Eğer anayasa mevcut anayasaysa, eğer kanunlar mevcut kanunlarsa o zaman mahkemelerin verdiği iki ayrı kararı kimse bana izah edemez. Ben mahkemenin bu konuda verdiği kararı, işin doğrusu, hukuka uygun bir karar olarak değerlendirmiyorum" yanıtını verdi. 
28 Şubat tanıklarının tahliyesi ile ilgili soruya da Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, " Biz tutuksuz yargının esas olduğu, tutuklamanın da istisna olduğu bir uygulamanın Türkiye'ye daha da yakıştığına inanıyoruz" şeklinde cevap verdi.

"ONLARI ATAYAN İRADE ORADAN, GÖREVDEN DE ALABİLİR" 
Emniyetteki görev değişiklikleri ilgili soruya da Bozdağ, "Bir yerde idari bir tasarrufta bulunmak gerekirse bu bulunabilir. Onları atayan irade oradan, görevden de alabilir. Atarken bunun ardında bir şey aranmadığı gibi, görevden alınırken de bunun altında bir şey aranmaması lâzım" yanıtını verdi.