Fetullah Gülen FETÖ ana dava dosyasına giren Isparta’da bulunan notlarında 17 - 25 Aralık öncesi teşkilatına “Kötü günler icat edelim. Gerilimi artıralım” talimatı vermiş.
Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nca hazırlanan FETÖ ana dava dosyasına, Fetullah Gülen'in Isparta'daki bir soruşturmada ele geçirilen el yazısı notları eklendi. Sabah'ın haberine göre, Gülen'in 17 - 25 Aralık hükümete karşı darbe girişimi öncesi örgütüne, "Gerilimi artıralım" talimatı verdiği ortaya çıktı.
"ECEVİT BİZİ KORUDU"
Gülen, Ecevit'le görüştüğünü ve kendilerine sahip çıktığını şöyle anlatıyor: "Hizmetimize fırtınalı bir dönemde sahip çıktı. MGK'da bizi savundu. Dosyaları masaya vurup oturumu terk etti. Mahkûmiyet kararı verildi, derhal kaldırttı. Okullarımızı korudu. Bunlar unutulacak gibi değil." Gülen konuşmasında, Ecevit'in bu duruşunu hayatıyla ödediğini de iddia etti. Taraftarlarına Yahudilerle kavga etmeme talimatı verdiği de görülen notlarda Gülen, "İran'ın idarecilerinin pek çoğu Yahudi'dir. Birbirleriyle kavga ettiklerine bakmayın. Amerika'da da kim gelirse gelsin idarede yine Yahudiler vardır. Yeryüzünde radikal bu gruplarla kavga ederek hizmet edemeyiz" dediği görüldü. Gülen'in, Hanefi Avcı'yla ilgili değerlendirmesinde de, "Ben sivrisineklerle uğraşmıyorum. Fillerle, domuzlarla uğraşıyorum ama sinek mide bulandırıyor" dediği belirlendi.
"MESİH" İMASI
Fetullah Gülen, en dikkat çeken ayrıntıları ise şifreli verdi. Gezi olayları ve 17 - 25 Aralık sonrası Türkiye'ye "Mehdi" olarak gelmesi planlanan Gülen'in örgütüne kaos yaratılması talimatı vererek, "Dünya zulümle dolduğunda Mesih gelir. Kötü günler icat edelim. Gerilimi artıralım. Hz. Mehdi gerilim döneminde gelir" dediği belirlendi.