Yalova'da tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybeden ünlü oyuncu Adnan Mersinliiçin dün Gültepe Ortabayır Merkez Camisi'nde, ikindi vakti cenaze töreni düzenlendi. Daha önce sessiz sedasız gömülen isimlerin aksine Mersinli'yi son Yeşilçam'ın önde gelen isimleri yalnız bırakmadı.

ARKADAŞLARI YALNIZ BIRAKMADI

Cenaze törenine, Mersinli'nin yakınları, oyuncular, Kağıthane Belediye Başkanı Fazlı Kılıç, yönetmen Yılmaz Atadeniz ve Diriliş Ertuğrul dizisinde "Süleyman Şah"ı canlandıran Serdar Gökhan katıldı.

"ELİM, AYAĞIM, HER ŞEYİM GİTTİ"

Törende taziyeleri kabul eden Mersinli'nin kızı Seher Bayraktar, yaptığı açıklamada, çok üzgün olduğunu söyleyerek, "Başımız sağ olsun. Sevenlerinin başı sağ olsun. Allah bin kere razı olsun, gelenlerden. Ben bu kadar kişinin geleceğini hiç düşünemiyordum. Hepsine ayrı ayrı teşekkür ederim. Mekanı cennet olsun. Ben babamı kaybettim. Canım, ciğerim, elim ayağım, her şeyim gitti." diye konuştu.

"BİR GRUBUN LİDERİYDİ"

Oyuncu Engin Çağlar da Mersinli'nin vefatından duyduğu üzüntüyü dile getirerek, "Adnan çok yakınımız, canımız ciğerimizdi. Çoğu filmde beraber oynadık. Çok hareketli, havada atlayan, zıplayan, kavga sahnelerinin en önemli adamıydı benim gözümde. Bir grubun lideriydi o tarz filmlerde. İşte emir büyük yerden" dedi.

"GÖZE HOŞ GELEN HAREKETLER YAPIYORDU"

Çağlar, Yeşilçam sinemasından artık çok az kişi kaldıklarını, bugün de Adnan Mersinli'nin cenazesinde beraber olduklarını belirterek, şunları kaydetti: "Adnan ve arkadaşları, kavga sahnelerinde, hem hareketli, hem de göze hoş gelen hareketleri yapan insanlardı. Ama Adnan daha çok Cüneyt'in (Arkın) filmleriyle tanınıyor. Çünkü onların bir grup halinde bayağı akrobasi yaparak çektikleri sahneler vardı. Ben oynadım onunla. Allah rahmet eylesin. Nur içinde yatsın."

Oyuncu Mahmut Hekimoğlu ise Adnan Mersinli'nin dünyanın en iyi insanlarından biri olduğunu ve herkese çok faydasının dokunduğunu ifade etti. Rahatsız olmasına rağmen cenaze törenine geldiğini anlatan Hekimoğlu, "Birkaç filmde birlikte oynadık. O bizden biraz daha büyüktü. İyi arkadaştık. Her hafta arardı. Öyle bir özelliği vardı. Her hafta oturur tek tek hepimizi arayıp hatır sorardı. En son dönemine kadar, arardı, konuşurduk" ifadelerini kullandı.

"HEP MORAL VERİYORDUM"

Oyuncu Yavuz Karakaş da Mersinli ile uzun süredir tanıştıklarını, birlikte filmlerde oynadıklarını dile getirdi. Rahatsızlığından sonra Mersinli'yi sürekli aradığını belirten Karakaş, şunları söyledi: "Hep arayıp moral veriyordum ama son günlerde daha çok rahatsızlandığı için konuşamıyorduk. Kızıyla konuşuyorduk o yüzden. Kendisi çok iyi ve güzel bir insandı. Nur içinde yatsın. Allah nurlar içinde yatırsın."

ALÇO: ÇOK GÜZEL BİR İNSANDI

Oyuncu Nuri Alço ise Mersinli'nin yüreğinin çok güzel olduğunu, rahatsızlığından sonra kendisini birçok kez ziyaret ettiğini bildirdi. Mersinli'nin çok iyi bir insan olduğunu vurgulayan Alço, "Yalova'da da yanına gittim, ziyaret ettim. Haftada bir kez o zaten bizi arardı. Bizim aramamıza gerek yoktu. Herkesi arayıp hal hatır sorardı. Böyle bir cenaze olduğunda da herkesi arar haber verirdi. Bütün dostları arardı. Yüreği çok güzel bir insandı. Aynı filmlerde oynadık. Kendisiyle çok çalıştık. Yıllardır, senelerdir bizim büyüğümüz, abimiz. Çok güzel bir insandı. Çok çekti. Bir hafta önce konuştuk. Gece haberini alınca çok üzüldüm" diye konuştu.

Mersinli'nin cenazesi, ikindi vakti kılınan cenaze namazının ardından Ayazağa Mezarlığı'nda toprağa verildi.