Sokağa çıkma yasağının sürdüğü Cizre'de dün PKK'lı teröristlerce düzenlenen roketatarlı saldırıda ağır yaralanan ve kaldırıldığı hastanede yapılan müdahaleye rağmen kurtarılamayarak şehit olan astsubay kıdemli çavuş Abdulkadir Öner'in cenazesi, Şırnak 23'üncü Jandarma Sınır Tümen Komutanlığı'ndaki askeri törenin ardından uçakla memleketi Adıyaman'a getirildi. 

DÜĞÜNÜNÜ YAPTIĞI MEYDANDAN UĞURLANDI

Şehit Abdulkadir Öner için ailesinin yaşadığı Kantara Köyü'nde cenaze töreni düzenlendi. Şehit astsubay kıdemli çavuş Öner'in yaklaşık 1.5 yıl önce düğününü yaptığı köy meydanındaki cenaze törenine Adıyaman Valisi Mahmut Demirtaş, Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkan Vekili Ahmet Aydın, Ak Parti Adıyaman milletvekilleri Adnan Boynukara ile Salih Fırat, Garnizon Komutan Jandarma Albay İbrahim Koyuer, şehidin babası Mehmet, annesi Fatma, eşi Gülşah Öner, kardeşleri, yakınları ve çok sayıda kalabalık katıldı. 

Törende şehidin tabutuna sarılan kardeşleri sinir krizleri geçirdi. Şehidin, kamuflaj giyen kardeşi Seydan ile uzun süre gözyaşı döken eşi Gülşah, annesi Fatma ve babası Mehmet Öner'i askeri yetkililer sakinleştirdi. Şehit astsubay kıdemli çavuş Öner'in cenazesi, ikindi vakti kılınan cenaze namazının ardından yakınlarının Kürtçe ağıtlarları ve kalabalığın tekbirleri eşliğinde köy mezarlığına defnedildi.

'SİLAH ARKADAŞLARIMI YALNIZ BIRAKAMAM'

8'i kız 11 kardeş olan şehit astsubay kıdemli çavuş Abdulkadir Öner'in bir hafta önce eşi Gülşah ile 5 aylık bebeği Muhammed Mehmet'i güvenlik gerekçesiyle köye getirip ailesine bıraktığı ve "Silah arkadaşlarımı yalnız bırakamam" diyerek hemen görev yerine döndüğü öğrenildi.