Otogarda bayram dönüşü yoğunluğu

KURBAN Bayramı tatili nedeniyle memleketlerine giden vatandaşların dönüşü, Esenlerdeki İstanbul 15 Temmuz Demokrasi Otogarı'nda büyük yoğunluk yaşanmasına neden oldu. Otobüsler, otogar girişinde uzun kuyruklar oluşturdu. Otobüsten inen bazı vatandaşlar yürümeyi tercih ederken, bazıları ise tehlikeli olmasına rağmen bariyerleri aşarak karşı yöne geçti. Vatandaşlar, her bayram dönüşü otogara girmekte sıkıntı yaşadıklarını, yetkililerin buna önlem alması gerektiğini söyledi. Otobüsler yolcularını yol kenarlarında indirdi.
BOLU VE SAKARYA

Kurban Bayramı tatilinden dönenler, D-100 karayolu ve TEM otoyolunun Düzce, Bolu ve Sakarya kesiminde akıcı bir yoğunluk oluşturdu. Tatilin ardından İstanbul'a dönenler, TEM otoyolunun Düzce kesiminin Kaynaşlı, Bolu Dağı 1 ve 2. viyadükler ile Kaynaşlı, Sarıçökek, Gölyaka ve Gümüşova rampaları mevkisinde araç yoğunluğuna neden oldu.

Bolu kesimde ise özellikle otoyolun Doğu ve Batı çıkışları, Bolu Dağı Tüneli ve Abant gişeleri mevkisinde yoğunluğa rağmen trafik aksamadı. Öte yandan, D-100 karayolunun Bolu kent geçişi, Abant Kavşağı ile Bolu Dağı inişinde araçların fazlalığı dikkati çekiyor.

TOPÇULAR İSKELESİNDE YOĞUNLUK YOK

9 günlük bayram tatillerini geçirmek üzere Bursa, Balıkesir ve Ege Bölgesi'ne giden İstanbullular, dönüş yolunda da Osmangazi Köprüsü ve feribotları tercih ediyor. Bazı sürücülerin köprüyü, bazılarının ise feribotları kullanması Yalova'da trafik yoğunluğu oluşturmadı.

Önceki yıllarda bayram tatili dönüşlerinde uzun araç kuyruğu oluşan Yalova'daki Topçular Feribot İskelesi'nden ise az sayıda araç geçiyor. Osmangazi Köprüsü'nde ise trafiğin akıcı olması nedeniyle köprü ve bağlantı yollarında yoğunluk oluşmuyor.

İstanbul Deniz Otobüsleri (İDO) yetkililerinden alınan bilgiye göre, Topçular-Eskihisar hattındaki feribot sayısı tedbir amacıyla 16'dan 18'e çıkarıldı.

İstanbullines da Eskihisar-Tavşanlı hattında 4 feribotla hizmet veriyor. Yoğunluğun tatilin son günü olması nedeniyle yarın artması bekleniyor.