Yeni Partisini kurduğunu açıklayan Meral Akşener, partisine kurucu olarak skandal bir ismi aldı. Muhsin Yazıcıoğlu suikastinde arama çalışmalarını engellediği için şüpheli konumuna düşen o dönemin bölge komutanı Ali Lapanta, İyi Parti'nin Kurucular Kurulu'nda yer aldı.

Meral Akşener'in kurucu genel başkanı olduğu partinin kuruluş dilekçesi İçişleri Bakanlığı'na sunuldu. Partinin ismi 'İYİ Parti' olarak açıklandı. Partinin sloganı ise 'Türkiye iyi olacak' şeklinde belirlendi. Akşener daha sonra Ankara'da Nazım Hikmet Kültür Merkezi'nde yeni partinin ilk kongresini düzenledi.

Akşener'in partisinde bulunan isimler bir bir gün yüzüne çıkarken, bir üye dikkatleri çekti. Merhum Muhsin Yazıcıoğlu'nun helikopter kazasıyla ilgili başlatılan soruşturmada adı geçen, dönemin Adana Bölge Jandarma Komutanı Tuğgeneral Ali Lapanta kurucu listesinde yer alıyor.

ALİ LAPANTA

YAZICIOĞLU SUİKASTİNDE ŞÜPHELİLERDEN BİRİYDİ!

Ali Lapanta, Muhsin Yazıcıoğlu suikastinde şüphelilerden biri. O dönem kazanın yaşandığı bölgede Tuğgeneral olarak görev yapan Ali Lapanta, eski BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu ile 5 kişinin hayatını kaybettiği kazayla ilgili çelişkili açıklamalarıyla dikkat çekmişti.

Muhsin Yazıcıoğlu ile birlikte şehit olan gazeteci İsmail Güneş'in eşi, sosyal medya hesabından tepki gösterdi!

BÖLGEYE GİDEN BBP'LİLERİ ENGELLEMİŞTİ!

Lapanta, suikast ile ilgili karanlıkta kalan birçok sorunun muhatabı konumunda. Yazıcıoğlu'nu aramak için helikopterin düştüğü bölgeye giden BBP'lilerin engellenmesi emrini vermesi de bunlardan bir tanesi. Lapanta, arama çalışmalarını Muhsin Yazıcıoğlu'nun helikopterinin düştüğü bölgede değil başka bir yerde yapılmasını sağlamıştı.

Kazanın yaşandığı helikopterde Muhsin Yazıcıoğlu ile birlikte şehit olan gazeteci İsmail Güneş'in eşi Yasemin Güneş, Twitter'dan tepki gösterdi.

Güneş, "Yazıcıoğlu suikastinde 8 yıldır şüpheli olarak adı geçen Ali Lapanta hiç mi duymadınız? İyi parti oluyum, derken kötü baslamisiniz yola." diyerek Akşener'in partisine tepkisini dile getirdi.

NEDİM ŞENER O TWEETİ PAYLAŞTI!

Bu tepkisini dile getirmesinin ardından şehit gazetecinin eşine Akşener destekçileri Twitter'da küfür yağdırdı.

Yasemin Güneş'in tweetini paylaşarak tepsinine dikkat çeken gazeteci Nedim Şener küfür eden 'İyi partililere' ise böyle cevap verdi.