Sağlık görevlileri, baba Altınok'u ambulansa taşıyarak müdahale etti. Baba Altınok, törenin düzenleneceği Sabancı Merkez Camisi'ne sağlık  görevlilerinin gözetiminde getirildi. Şehit Altınok'un Türk bayrağına sarılı naaşı, askerlerin omzunda tören  alanına taşındı.
Törende anne Ayten Çalışkan'ın, bir kadın askeri personelin desteğiyle  ayakta durabildiği görüldü. Şehidin nişanlısı Şükran Güzel ise tören boyunca  gözyaşlarına hakim olamadı. Güzel'i bir kadın askeri personel teselli etmeye  çalıştı. Altınok'un naaşı, Müftü Arif Gökce'nin kıldırdığı cenaze namazının  ardından Asri Mezarlığındaki Garnizon Şehitliğine götürülerek, toprağa verildi.
 Törene, Vali Mahmut Demirtaş, Adana Cumhuriyet Başsavcısı Ali Yeldan,  AK Parti Adana Milletvekilleri Tamer Dağlı, Mehmet Şükrü Erdinç, CHP Adana  Milletvekili Zülfikar İnönü Tümer, MHP Milletvekili Seyfettin Yılmaz, siyasi  parti il temsilcileri, polis ve askeri erkan, şehit yakınları ile çok sayıda  vatandaş katıldı.

AĞLAYAN ASKERİ ÖPTÜ, GÖZYAŞLARINI SİLDİ

PKK'lı teröristler tarafından Şemdinli'deki Durak Jandarma Kontrol Noktası'na bombalı araçla düzenlenen ve 10 askerin şehit olduğu, 5 sivilin de yaşamını yitirdiği saldırıda Jandarma Sözleşmeli Er Hasan Aydoğdu da şehit düştü. Sözleşmeli er Aydoğdu'nun cenazesi, Van'daki tören ardından askeri uçakla memleketi Adıyaman'a getirildi. Havaalanında protokol üyeleri ve yakınları tarafından karşılanan şehit Aydoğdu'nun Türk bayrağına sarılı tabutu, Sümerevler Mahallesi'ndeki baba evinde getirilerek helallik alındı. Şehit Aydoğdu için öğle vakti Yeni Mezarlık Camii'nde cenaze töreni düzenlendi. Törene; Vali Abdullah Erin, Ak Parti Adıyaman milletvekilleri Ahmet Aydın, Adnan Boynukara, İbrahim Halil Fırat ve Salih Fırat, Belediye Başkanı Hüsrev Kutlu, protokol üyeleri ile şehidin ailesi ve yakınları katıldı. 
Şehit babası Hacı Yusuf Aydoğdu, oğlunun tabutu başında bekleyen ve ağlayan askeri öperek gözyaşını sildi. Şehidin kardeşleri ise, Türk bayrağıyla örtülü tabuta sarılarak uzun süre gözyaşı döktü. Şehit Aydoğdu'nun cenazesi, İl Müftüsü Mehmet Ali Öztürkcü'nün kaldırdığı cenaze namazının ardından mezarlıkta bulunan şehitlikte toprağa verildi. 
5 çocuklu ailenin ikinci büyük çocuğu olan şehit Aydoğdu'nun, ailesinin yaşadığı 2 katlı binanın en üst katını hazırlayıp 20 gün sonra nişanlısı evlenerek burada oturmayı planladıkları belirtildi.
TERHİSİNE 4 AY VARDI


Hakkari'nin Şemdinli İlçesi'nde PKK'lı teröristlerin bomba yüklü araçla gerçekleştirdiği saldırıda şehit olan jandarma er 20 yaşındaki Erkan Özdemir'in, Düzce'nin Yığılca İlçesi Aydınyayla Köyü'ndeki babaevinde acı var.
Vatani görevini yaparken terhisine 4 ay kala şehit olan Erkan Özdemir'in köyde oturan babaannesi Hatice Özdemir'e acı haberi dün akşam Kaymakam Muhammed Furkan Sancaktutar verdi. Şehidin babaevine Türk bayrakları asıldı. Şehidin Balıkesir'de yaşayan babası Şenol ve annesi Havvagül Özdemir de bugün köye geldi. Şenol Özdemir, Türk bayrakları asılan kerpiç evin önünde taziyeleri kabul ederken gözyaşlarına boğuldu. "Ciğerim gitti, parçalandı" diyerek gözyaşı döken Şenol Özdemir'i yakınları teskin etmeye çalıştı. Şehidin cenazesi, ikindi namazından sonra köyde toprağa verilecek.