Bitlis Emniyet Müdürlüğü ekipleri, bu sabah erken saatlerde Bitlis Belediyesi'nde arama başlattı. Güvenlik güçleri Belediye Başkanı Hüseyin Olan'ı da gözaltına aldı.
Son dakika gelişmesi... Sabah erken saatlerde Bitlis Belediyesi'ne gelen polis ekipleri, çevrede önlem aldıktan sonra binaya girerek aramaya başladı.
BELEDİYE BAŞKANI GÖZALTINA ALINDI
Bölgede daha önce düzenlenen operasyonlarda Demokratik Bölgeler Partili diğer belediyelerde de operasyon düzenlenmişti. Operasyon kapsamında Belediye Başkanı Hüseyin Olan gözaltına alındı.
MARDİN'İN KIZILTEPE BELEDİYESİ'NDE DE OPERASYON
Mardin İl Emniyet Müdürlüğüne bağlı Terörle Mücadele Şube ekipleri tarafından sabahın erken saatlerinde Kızıltepe İlçe Belediyesi'ne operasyon düzenlendi. Kızıltepe ilçe merkezinde gelen özel harekat polisleri çevrede geniş güvenlik önlemi aldı. Daha sonra olay yerine gelen çok sayıda Terörle Mücadele ekipleri belediye binasına girdi. Kızıltepebelediyesinde aramalar sürüyor.
Daha önce kanun hükmünde kararname ile önce Dargeçit, Nusaybin, Derik ve Mazıdağıbelediyelerine kayyum atanmıştı. Daha sonra da Mardin Büyükşehir Belediyesi ve merkez ilçe olan Artuklu belediyesine de kayyum atanmıştı.