Son Dakika! 189 Hakim ve Savcı Hakkında Gözaltı Kararı
FETÖ soruşturmaları kapsamında yargıda operasyon başlatıldı. 189 hakim ve savcı hakkında gözaltı kararı var. Ankara Adliyesi veYargıtay binasında arama yapılıyor.
'BYLOCK' OPERASYONU
Hakkında gözaltı kararı çıkarılan hakim ve savcıların, FETÖ üyelerinin haberleşmede kullandığı ByLock programını kullandıkları ileri sürüldü.
GÖREVLERİ ÖĞRENİLDİ
Şüphelilerin Adalet Bakanlığı ve Türkiye genelindeki adliyelerde görev yapan hakim ve savcılar ile Yargıtay ve Danıştay tetkik hakimleri olduğu belirtildi.
BURSA'DA 'SEMİH' İNCELEMESİ
Bursa'da geçmiş yıllarda terör örgütünün sözde 'insan kaynakları' sorumlusu olarak faaliyet gösteren, 'devletin anayasal kurumlarına, örgüt mensuplarını kriptolamak suretiyle yerleştirmekten' aranan 'Semih' kod adlı Necati U. adlı kişiye ait dijital veriler üzerinden yapılan incelemeler devam ediyor.
24 KİŞİ HAKKINDA SUÇ DUYURUSU
Yapılan analizlerde, FETÖ/PDY'nin Bursa'daki hiyerarşik yapılanması içerisinde, terör örgütünün okullarında, dershanelerinde, şirketlerinde, üniversitesinde ve diğer bazı birimlerinde terör örgütü adına imam, abi gibi sıfatlar altında görev yaptıkları tespit edilen 24 kişi hakkında Bursa Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunuldu.
18 'BYLOCK' GÖZALTISI
Haklarında gözaltı kararı verilen 18 şüpheli Bursa merkezli Erzurum, Bitlis ve Şanlıurfa'da gerçekleştirilen operasyonla Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince gözaltına alındı. Soruşturma ile ilgili 6 kişini arandığı ve gözaltına alınan 18 kişinin tamamının terör örgütün gizli haberleşme sistemi olan 'bylock' programını kullandıkları tespit edildi.

Gözaltına alınan 18 kişi polisteki ifadelerinin ardından bu sabah adliyeye sevk edildi.