A Haber'de yayınlanan Sevilay Yükselir'in sunduğu %100 Siyaset programında Soma'da yaşanan kışkırtma çabaları deşifre edildi.

Sabah Gazetesi Özel İstihbarat Birimi'nin elde ettiği görüntülerde bazı şahısların, Emniyet Müdürü Erhan Alkaya'nın konuşması esnasında ve daha sonrasında ilçe sakinlerini nasıl kışkırtmaya çalıştıkları görülüyor.

TGB'Lİ VE İŞÇİ PARTİLİLER

Video görüntülerinde yer alan şahıslar hakkında Sabah Gazetesi Özel İstihbarat Müdürü Abdurrahman Şimşek çarpıcı bilgiler verdi. Şimşek, söz konusu şahısların Somalı olmadıkları, Soma madeniyle ilgilerinin bulunmadığı ve bu kişilerin TGB'li olduğunu belirtti.

İşte Abdurrahman Şimşek'in o açıklamaları:

YABANCI BASINA ÖZEL POZ VERİYORLAR

Mesela bu beyaz gözlük çerçeveli şahıs Eyüp Gülmez. Kendisi TGB'li, İşçi Partili. Ege linyit çalışanıymış. Sağ tarafında AFP, uluslararası haber ajansları var. Hep onlara yöneliyor.

Yanındaki ise İsa Yaldıran. O da Ege linyit çalışanı emeklisiymiş. Ne hikmetse Eyüp Gülmez'le her yerde beraberler. İnsanlar sakinleşiyor, bunlar "hükümet istifa, Tayyip istifa" şeklinde bağırıyorlar. En önemlisi, dünya medyasının önünde bu hareketi yapıyorlar.

GERÇEK SOMALILAR SAKİNLEŞTİRMEYE ÇALIŞTI

Gerçek Soma halkı ise bu isimleri sakinleştirmeye çalışıyor. "Sakin olalım, bundan sonrası artık devlete kaldı" diyorlar. Eyüp Gülmez ise "devlete kaldıysa bu millet yandı" diyor.

38 KİŞİDEN SADECE 2'Sİ SOMALI

Polis 38 kişi tespit etti. Bu 38 kişiden sadece 2'si Somalı. Diğerlerinin hepsi Türkiye'nin çeşitli yerlerinden gelmişler. Burada bir provokasyon var.

O görüntülerin içinde TGB Manisa İl Başkanı, Kemal Tonay Uçak, Erdem Özdemir, İşçi Partisi Manisa İl Başkanı. Sonra, Mustafa Soykan, Hüseyin Tavaf... Bu kişilerin, patlayıcı maddeden, gösteri kanununa muhalefetten onlarca suç kaydı var. Hepsi de bu ilçede, bu kalabalığın arasından polisin tespit ettikleri.

Gerçek Somalılar maden ocağının önünde, vefat eden yakınlarının başında bekliyorlar, "acaba canlı çıkacak mı" diye. O şahıslar ise açık şekilde provokasyon yapıyorlar.


Şimşek, bu videonun ardından bazı fotoğrafları ekrana getirerek, bu fotoğraflardaki şahısları tek tek anlattı. Öyle ki, bir ara iki provokatör yan yana gelerek, biri diğerinin kulağına bir şeyler fısıldıyor. Konuşmuyorlarmış, yanından geçiyormuş izlenimi vererek konuştukları ise fotoğrafta açıkça görülüyor.