Manisa'nın Soma İlçesi'nde facianın üzerinden günler geçmesne rağmen acılar tazeliğini koruyor. Henüz 1.5 yıllık evli olan 29 yaşındaki Ergün Sidal, bir avuç kömür uğruna hayatını kaybederken, kazadan üç gün sonra gözlerini babasız bir dünyaya açan oğlu Durmuş Sidal, hastaneden eve getirildi.
TORUNUM BABASIZ DÜNYAYA GELDİ, BABASINI GÖREMEDİ

Hayalleri yarım kalan ve çocuğunu bir kez olsun göremeden can veren talihsiz işçinin babası Durmuş Sidal, "Torunum babasız dünyaya geldi, babasını göremedi. Oğlumun hayalleri vardı. Ben oğluma para sıfırlatmadım. Emeğini alamıyordu ve ihmal yüzünden öldü. Faciada kurtulan arkadaşlarından duydum, oğlum olaydan günler önce dilekçe verip 'Facia yaşanabilir' diye uyarmış" diye konuştu.

KÜÇÜK DURMUŞ GELİYOR DİYE SEVİNİYORDU

Oğlunun katledildiğini savunan acılı baba Durmuş Sidal, "Ben oğlumun zalimler tarafından şehit düşürüldüğü madenden emekliyim. Ben çalışırken orayı devlet işletiyordu. Torunum babasız dünyaya geldi, babasını göremedi. Oğlumun hayalleri vardı, bana çok bağlıydı, benim arkadaşım gibiydi. Ölmeden önce bana, 'Baba ben çocuğuma senin adını taşıtmak istiyorum, ismi Durmuş olsun istiyorum' dedi. 'Küçük Durmuş geliyor' diye seviniyordu. Ama vahşi kapitalistler oğlumu yaşatmadı. Benim oğlum 13 Mayıs'ta zalimin zulmüne uğradı, 16 Mayıs'ta da torunum dünyaya geldi" dedi.

ACILI EŞ KİMSEYLE KONUŞMUYOR

Genç yaşta dul kaldıktan gün sonra ilk bebeğini kucağına alan Tomurcuk Sidal ise kimse ile konuşmuyor.