Havada yakıt ikmali yapıldıktan sonra gerçekleştirilen ve bu özelliğiyle tek olan gösterinin her aşaması görüntülendi.Kars semalarında beğeniyle izlenen gösteri öncesinde Solotürk ekibinin filolarındaki hazırlıklarını, uçağın Ankara'dan hareketini, Solotürk'ün havadaki yakıt ikmalini, gösteri sırasında pilotun kokpitteki hareketlerini ve "tarihe geçen" gösteriyle ilgili her detay kaydedildi.
4'üncü Ana Jet Üs Komutanlığındaki "Kurt" çağrı kodlu 141'nci Filo bünyesindeki Solotürk ekibi, son hazırlıklarını gösteri öncesi yaptıkları brifingle tamamladı.

İzlenecek rotanın, gösterinin detaylarının, meteorolojik durumun, arazi şartlarının ve havada gerçekleştirilecek yakıt ikmalinin konuşulduğu toplantıda Solotürk'ün pilotu Yüzbaşı Yusuf Kurt gösteriye ilişkin detayları anlattı.

Toplantının bitiminde Yüzbaşı Kurt, teçhizat odasına geçerek uçuş için hazırlıklarını yapmaya başladı. Uçuş teçhizatlarını kuşanan Kurt, uçuşa ilişkin dijital bilgileri de almasının ardından uçağına gitti.

Uçağın başında Solotürk'ün bakım ve destek ekiplerince karşılanan Yüzbaşı Kurt, teknisyenlerle uçağın kontrollerini yaptı. Kontrollerin ardından kokpite çıkan Kurt, motoru çalıştırdı.

HAVADA YAKIT İKMALİ

Gösterinin Kars'ta olmasından dolayı Solotürk'e gökyüzünde yakıt ikmali yapıldı. Bunun için 10. Tanker Üs 101. Havada Yakıt İkmal Filo Komutanlığına bağlı KC-135 R tipi tanker uçağı yapılan kontrollerinin ardından İncilirlik'ten havalandı. Tanker uçağı Kars üzerinde buluştuğu Solotürk'e yakıt ikmali yaptı.