SOLOTÜRK'ün, 4'ncü Ana Jet Üs Komutanlığı'nda düzenlenen 5'nci Yıl Kutlama Töreni, iç güvenlik harekatı nedeniyle bu yıl sade bir devir teslim töreni olarak gerçekleştirildi. Törene Eski Hava Kuvvetleri Komutanı ve Yüksek Askeri Şüra (YAŞ) Üyesi Hava Orgeneral Akın Öztürk eşi Tülay Öztürk, Muharip Hava Kuvvetleri ve Hava Füze Savunma Komutanı Hava Korgeneral Mehmet Şanver, 4'ncü Ana Jet üs Komutanı Tuğgeneral Hakan Evrim, davetliler ve gösteri pilotlarının aileleri katıldı. 
Törende SOLOTÜRK'ün kuruluşundan bugüne kadar görev alan pilotları Murat Keleş, Sedat Yalın Ahbab, Yusuf Kurt, Erhan Günar ve Serdar Doğan'da törende hazır bulundu.
Gösteri Pilotu Yüzbaşı Yusuf Kurt görevi Yüzbaşı Erhan Günar'a teslim etmeden önce son gösteri uçuşunu gerçekleştirirken kendisine özgü uçuş sitili olan 'Harmandalı' müziği eşliğindeki gösterisi büyük alkış aldı. Yüzbaşı Kurt'un izleyicilerinin nefeslerini kesen son uçuşunu şehitler için yaptığı yönünde yapılan anons tören alanındakileri hüzünlendirdi.

ORGENERAL AKIN ÖZTÜRK'ÜN KONUŞMASI
Yüksek Askeri Şüra (YAŞ) Üyesi Hava Orgeneral Öztürk, SOLOTÜRK pilotlarının devir teslimi için yerini almasının ardından görevi devreden Yüzbaşı Yusuf Kurt'a hediye takdiminin ardından 2016-2017 Yılı SOLOTÜRK Gösteri Pilotu Yüzbaşı Erhan Günar'a uçuş brövesini taktı.
Törende konuşan Orgeneral Öztürk, SOLOTÜRK'ün bugün Türkiye'nin ve Türk Hava Kuvvetleri'nin en kıymetli ve anlamlı sembollerinin yer aldığı özgün tasarımıyla bu değeri gökyüzünde temsil ettiğini söyledi. Öztürk, "Çok uçaklı akrotim birçok ülkede bulunmakla birlikte dünyada en çok az sayıda F-16 solo gösteri uçağı vardır. Siyah, altın sarısı ve gümüş renkleriyle Solotürk, güç ve teknolojinin bulutlarla dansını gerçekleştirerek dünya markası haline gelmiştir" dedi.

KORGENERAL ŞANVER'İN KONUŞMASI
Muharip Hava Kuvvetleri ve Hava Füze Savunma Komutanı Hava Korgeneral Mehmet Şanver'de törendeki konuşmasında şunları söyledi: "Havacılık sektöründe belirli bir seviyeye ulaşan ülkeler gibi Türk Hava Kuvvetleri de gücünü ve etkinliğini ortaya koymak ve var olan havacılık sevgisi ve ilgisini artırabilmek için gösteri akrotim ekipleri oluşturmuş ve bayrak gösterme adına çağıyla yarışan özelliğine yakışanı yapmıştır.
Kuruluş yıllarından bugüne yüce milletimizin hiç eksilmeyen desteği ile bölgemizde ve dünyada barış ve istikrarın korunmasında etkin, modern ve güçlü bir hava kuvvetleri haline geldiğimizi özellikle son dönemlerde icra ettiğimiz teröristle mücadele harekatı ve koalisyon harekatındaki başarılarımızı yakinen müşaade ediyorsunuz. Bu başarıyı 'İstikbal Göklerdedir' fikrini dimamıza yerleştiren havacılıkta da çağlar ötesi vizyona sahip olan Ulu önderimiz Mustafa Kemal Atatürk'e destek ve sevgilerini her an yüreğimizde hissettiğimiz fedakar milletimize, her biri yüce milletimizin, şefkatli havacı personelimize, kahraman gazilerimize ve göklerden gönüllere intikal etmiş aziz şehitlerimize borçluyuz.
Bölgesinde ve dünyada istikrarsızlıkların arttığı, ateşten duvarlarla çepeçevre sarılan ülkemizin hava kuvvetleri olarak geçmişte yaşananlardan alınan dersler ve mevcut dinamikler ışığında her açıdan daime güçlü ve her an göreve hazır olmamız imkan ve kabiliyetlerimizi tüm dünyaya göstermemiz gerektiği şüphe götürmez bir gerçek olarak karşımızda durmaktadır."

SOLOTÜRK'ÜN YENİ GÖSTERİ PİLOTU YÜZBAŞI ERHAN GÜNAR
2016-2017 Yılı Solotürk Gösteri Pilotu Yüzbaşı Erhan Günar, görevi teslim aldıktan sonra DHA'nın sorularını yanıtladı. Günar, görevi teslim aldığı Yüzbaşı Yusuf Kurt'a emeklerinden dolayı teşekkür ederek, "Bundan sonrada SOLOTÜRK gösteri ekibi olarak çok daha güzel başarılara imza atmayı temenni ediyoruz" dedi.

SOLOTÜRK İKİNCİ PİLOTU ÜSTEĞMEN SERDAR DOĞAN
Serdar Doğan,"2016-2017 Yılı SOLOTÜRK Gösteri Ekibi 2'nci pilotu olarak görev yapacağını belirterek, "Yüzbaşı Erhan Günar komutasında bayrağı aldığımız en yüksek noktadan daha da ileriye taşımaya çalışacağız ve bu gayret içerisinde olacağız" diye konuştu.

YÜZBAŞI KURT VE AİLESİ
Yüzbaşı Yusuf Kurt, "SOLOTÜRK, Türk Hava Kuvvetleri'nin 105 yıllık kuvvetini gücünü tek bir uçağa sığdırmış bir takım. Bu takımda görev yapmak her Türk gencinin istediği gibi çok büyük bir gurur. Bu görevi başarıyla tamamlayıp bir sonraki arkadaşıma devrettiğim için çok gururluyum ve mutluyum"dedi.