Mardin'in Nusaybin ilçesinde, önceki gün teslim olan ve kendisiyle yapılan ilk görüşmede, "sivil olduğunu, eylemlere katılmadığını" iddia eden E. B.'nin, gençlere, terör örgütüne üye olmaları için çağrıda bulunduğu ortaya çıktı.

Güvenlik kaynakları, Nusaybin'de 27 Mayıs'ta teslim olan 3 teröristten biri olan "Civan" kod adlı E. B.'nin yalanını açığa çıkaran görüntüleri paylaştı.

Buna göre, söz konusu teröristle, teslim olduktan sonra yapılan ilk görüşmede B., "sivil olduğunu ve eylemlere katılmadığını" iddia etti.



"Devlete karşı herhangi bir kin ya da kötü sözüm olmadı." diyen B., "Ben bir sanatçıyım. Türk Halk Müziği ve Türk Sanat Müziği eğitiminden geçmiş biriyim. Yeri geldiğinde Türk halkının, yeri geldiğinde Kürt halkının yanında oldum. Videolarım var. Amacım, kolektif bir yaşam ortamında huzurlu, kardeşçe ve barış içerisinde yaşayalım." ifadelerini kullandı.



GÖRÜNTÜLER TERÖRİST OLDUĞUNU ORTAYA ÇIKARDI

Video paylaşım sitesi Youtube'da yer alan görüntüler, gerçeğin, B.'nin ifadelerinin tam tersi yönde olduğunu ortaya koydu.

Görüntülerde arka planda terörist başı Öcalan posteri görünüyor. Sivil olduğunu iddia eden terörist E.B'nin iki yanında ise eli silahlı siğer teröristler bulunuyor.