19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı, yurt genelinde çeşitli etkinliklerle kutlanıyor. 19 Mayıs dolayısıyla ilan edilen resmi tatili değerlendirmek isteyen bazı vatandaşlar ise tatili hafta sonu ile birleştirerek İstanbul dışına çıktı. Sabahın erken saatlerinde evlerinden çıkan vatandaşlar yoğun trafiğin oluşmasına neden oldu. Tatile gitmek için havayolunu tercih edenler Atatürk Havalimanı’na yakın bölgelerde kilometrelerce trafiğin oluşmasına neden oldu. Yoğunluk nedeniyle bazı vatandaşların uçaklarına yetişemediği gözlendi.

4 günlük tatili yurt dışında geçirmek isteyen vatandaşlar ise Dış Hatlar Terminali Gidiş bölümüne akın edince terminalde aşırı yoğunluk oluştu. Çocukları ile birlikte Bosna-Hersek’e tatile gittiğini belirten Nazlı Baykal, “Aile ile bir araya gelemiyoruz, hepimiz çalışıyoruz tabi. 19 Mayıs tatilini fırsat bilip aile ile bir araya geleceğiz. Tatile gidiyoruz” diye konuştu.

19 Mayıs’ı fırsat bilerek ailesiyle birlikte Berlin’e tatile giden Yasin Özkan ise, “4 günlük tatili fırsat bildik. Böyle bir seyahat yapalım dedik. Hem çocuklar yurt dışını görsün istedik” dedi.

SİSTEM ÇÖKTÜ, YOLCULAR PASAPORT NOKTASINDA KALDI
Öte yandan yurt dışına çıkmak için sabahın erken saatlerinde İstanbul Atatürk Havalimanı’na gelen yolcular beklemedikleri bir tabloyla karşılaştı. POLNET Bilgi Sistemi’nde meydana gelen arıza nedeniyle uzun bir süre yurda giriş çıkış gerçekleştirilemedi. Yolcular ise pasaport kontrol noktaları önünde dakikalarca beklemek zorunda kaldı. Bu nedenle bazı uçuşlarda gecikmeler yaşandı. Sorunun giderilmesiyle yolcuların işlemlerine yeniden başlandı.