Satın aldığı 1.5 litrelik açılmamış su şişesinin içinde sinek bulan A.D., durumu noter ihtarnamesi ile şirkete bildirdi. Ardından su şişesini noter huzurunda açtırarak içinde sinek bulunduğunu tespit ettirdi. A.D., suyun içerisinde sinek gördüğünde şok olduğunu, sağlıksız yiyecek ve içeceklerin kişilerin zehirlenme ve ölümlerine sebebiyet verebileceğini belirtti. A.D., tüketici mahkemesinde açtığı davada, fazlaya ilişkin hakları saklı kalmak kaydıyla, bin TL maddi, 50 bin TL de manevi tazminat talep etti.

YARGITAY BOZDU
Mahkeme, davacının duruşmaya gelmemesi üzerine dosyayı kapattı. Temyiz incelemesi yapan Yargıtay Hukuk Dairesi, davacının sadece son celsede gelmediği gerekçesiyle davanın bozulmasına hükmetti. Dosya yeniden yerel mahkemeye gönderildi.

MİKTAR FAHİŞ
Davalı şirket ise şirketin mevzuata uygun koşullarda üretim yaptığını belirterek, “Suyun üretiminden sonra sevkıyat, satış ve stoklama aşaması vardır. Bu zincir içinde suyun piyasada muhtelif satıcılar veya son tüketici tarafından kötü muhafaza edilmesinden, üretici firma sorumlu tutulamaz” diyerek itirazda bulundu. Firma ayrıca talep edilen miktarın da fahiş olduğunu ileri sürdü.

Kaynak: Habertürk