PKK'nın kazdığı hendeklerden, HDP'nin siyasetin çözümün merkezi olan siyaset yerine sokakları tercih etmesine kadar birçok konuda açıklamalar yapan Önder, T24'ten Hazal Özvarış'a konuştu.

HDP, PKK, ÖCALAN HAKLI, TEK HAKSIZ OLAN DEVLET

Röportajda devletin hendek kazan teröristlere yaptığı operasyonları eleştirdi, HDP'nin, PKK'nın ve Öcalan'ın kusursuz biçimde barışı savunduğunu, çözümü istemeyen tek adresin ise AK Parti hükümeti ve devlet olduğunu ileri sürdü.

ÖCALAN'A ÖVGÜLER YAĞDIRDI

Röportajın bir bölümünde muhabir Önder'e "Öcalan'dan hayranlıkla bahsediyorsunuz, bu doğru mu?" diye sordu. Sırrı Süreyya bu soruya 'hayran olmamak, saygı duymamak mümkün değil' şeklinde cevap verdi.

İşte röportajdaki o bölüm:

- Hayranlıkla anlatıyorsunuz Öcalan’ı, doğru mu?

Doğrudur, yaklaşık üç senelik bir mesaimiz oldu ve bu konudaki çözümlemelerinin gücünü, doğruluğunu, demokrasiden ve özgürlüklerden yana sarsılmaz bir kararlılık içerisinde olduğunu bizzat gözlemledim, saygı duymamak mümkün değil.

"ÖCALAN'A TEK BİR ELEŞTİRİM YOK"

- Sizin hayranlık da duyduğunuzu söylediğiniz Öcalan’a bir eleştiriniz yok mu?

Yok. Eleştirim olsaydı söylerdim. Farklı düşündüğümüz noktalar oldu, bunu kendisine de söyledim. Bir kısmı tutanaklarda da var. Mesela devlet, Avrupa Konseyi Yerel Yönetimler Özerklik Şartı’nın bir özerklik anlamına geleceğini söylüyordu. “Bu anlama gelmez” diye bu konudaki düşüncelerimi ve ne anlama geleceğini söyledim.