ŞIRNAK Kömür Ocakları bölgesinde bulunan 1 nolu kömür ocağında göçük meydana geldi. Gelen son dakika haberlere göre göçük nedeniyle 6 işçi yaşamını yitirdi, 2 işçi yaralandı 1 işçinin ise kayıp olduğu belirtiliyor. Facianın meydana geldiği ocak kaçak çıktı.

Şırnak- Cizre karayolunun 20. kilometresindeki maden mevkisinde özel bir kömür ocağında göçük oluştu. Göçük altında işçiler olduğu belirtilirken, olay yerine kurtarma ekipleri ve ambulanslar sevk edildi.

6 İŞÇİ YAŞAMINI YİTİRDİ

Göçük altında kalan işçilerden 7'si kurtarılırken, 6 işçi yaşamını yitirdi, 2 işçi yaralandı 1 işçinin ise kayıp olduğu belirtiliyor.

ENERJİ BAKANLIĞI: OCAK RUHSATSIZ

Enerji Bakanlığı son dakika açıklama ile facianın meydana geldiği maden ocağının ruhsatsız olduğunu duyurdu. Bakınlık açıklamasında şöyle denildi:

"Şırnak’ta meydana gelen kazanın olduğu maden sahası, işletme ve iş güvenliği riski barındırdığı için MİGEM tarafından 2013 yılında faaliyete durdurulmuş bir sahadır. Kazanın meydana geldiği saha için MİGEM tarafından verilmiş çalışma ruhsatı söz konusu değildir. Yapılan işlem kaçak işlemdir."