Genelkurmay yaptığı açıklamada teröristlere yönelik haince, kahpeçe ve alçakça ifadelerini kullandı.

Genelkurmay'dan yapılan açıklama şöyle: "30 Ocak 2016 tarihinde Şırnak ili merkez ilçesinde bölücü terör örgütü mensubu teröristlerce evinde, çocuklarının gözünün önünde haince, kahpece ve alçakça yapılan saldırı sonucu kahraman geçici köy korucumuz Murat Sevim ağır yaralanmış, derhal hastaneye sevk edilmiş ancak yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak saat 17.00’da şehit olmuştur.
 
Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu saldırıda hayatını kaybeden aziz şehidimize Allah’tan rahmet, şehidimizin değerli ailesine, yakınlarına, Türk Silahlı Kuvvetleri mensuplarımıza ve Yüce Türk Milletine başsağlığı ve sabır temenni ediyoruz" Kamuoyuna saygı ile duyurulur.


 
DÜN AKŞAM SALDIRDILAR

Saldırı dün akşam saatlerinde merkez Aydınlıkevler Mahallesi’nde meydana geldi. Teröristler, evinin önünde ailesi ile birlikte bulunan geçici köy korucusu Murat Sevim’e silahlı saldırı düzenledi. Saldırıda başına aldığı kurşunla ağır yaralanan Sevim, ambulansla Şırnak Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Sevim, burada doktorların yaptığı tüm müdahaleye rağmen şehit oldu.
 
Saldırının ardından olay yerine polis ekipleri incelemelerde bulundu. Saldırıyı gerçekleştiren PKK’lıların yakalanması için kentte geniş çaplı operasyon başlatıldı.
 
TÖRENLE TOPRAĞA VERİLDİ
 
Şehit köy korucusu 44 yaşındaki Murat Sevim’in cenazesi, yapılan törenin ardından toprağa verildi. Sevim için bu sabah 23’üncü Jandarma Sınır Tümen Komutanlığı’nda cenaze tören düzenlendi.
 
Şehit köy korucusu Murat Sevim’in Türk bayrağına sarılı tabutu, 23’üncü Jandarma Sınır Tümen Komutanlığı’na getirildi. Törende şehidin öz geçmişi okunarak dualar edildi. Cenaze törenine Şırnak Valisi Ali İhsan Su, 23’üncü Jandarma Sınır Tümen Komutanı Tümgeneral Abdullah Baysar, Emniyet Müdürü Celal Sel, sivil toplum kuruluşları, şehidin silah arkadaşları, askerler ve vatandaşlar katıldı.
 

23’üncü Jandarma Sınır Tümen Komutanlığı’nda düzenlenen törenin ardından tümen içerisinde bulunan Kışla Camisi’nde cenaze namazı kılındı. Daha sonra şehit köy korucusu Murat Sevim’in cenazesi, Tekser Mezarlığı’nda yapılan duaların ardından toprağa verildi.
 
BAYRAĞI ÖPÜP BAŞINA KOYDU
 
Ardından 23’üncü Jandarma Sınır Tümen Komutanı Tümgeneral Abdullah Baysar, Türk bayrağını öperek, şehit geçici köy korucusunun oğlu Salih Sevim’e teslim etti. Şehidin oğlu da bayrağı öpüp başına koydu. Şehit Murat Sevim’in evli ve 5 çocuk babası olduğu, 19 yıldır geçici köy korucusu olduğu öğrenildi.