Edinilen bilgiye göre, gece Yafes Mahallesi'nde bir grup terörist, devriye gezen polis ekibine, başka bir grup ise Kale Mahallesindeki Cizre İlçe Emniyet Müdürlüğü ek hizmet binasına roketatar ve uzun namlulu silahla saldırdı. Güvenlik güçlerinin anında karşılık vermesi üzerineçatışma çıktı.  Çatışmada 3 terörist öldürüldü.

Teröristlerin attığı bir roketatar mermisi, Cizre İlçe Emniyet Müdürlüğü Ek Hizmet binasının yanındaki Cizre Öğretmenevine isabet etti. Merminin infilak etmemesi nedeniyle olayda ölen ya da yaralanan olmadı.

Öte yandan, sabaha karşı Dörtyol kavşağında ise zırhlı polis aracına teröristlerce roketatarlı saldırı yapıldı. Roketatar mermisinin isabet ettiği iş yerinde hasar oluştu.

Saldırıların ardından çıkan çatışmalarda 3 teröristin etkisiz hale getirildiği değerlendiriliyor.

Yolu kapattılar

Cudi ile Şah mahallelerinin kesiştiği kavşağı toplanan terör örgütü yandaşı bir grup, durdurdukları araçlarla yolu ulaşıma kapattı.

Güvenlik güçlerinin uyarılarına rağmen dağılmayarak, taş ve patlayıcı ile saldıran gruba biber gazıyla müdahalede bulundu.

Çocuklarını okuldan aldılar

Teröristlerin saldırıları ve ardından yaşanan çatışmalardan endişe duyan esnaf işyerini açmazken, veliler de okullardaki çocuklarını alıp, evine çekildi.