Suriye sınırının sıfır noktasında bulunan Mardin'in Nusaybin ile Suriye'nin Kamışlı İlçesi'ni birbirinden ayıran sınır şeridi üzerinde beton duvarın yapılmaması için Belediye Başkanı Ayşe Gökkan'ın başlattığı açlık grevi 6'ncı gününe girdi.
Suriyeliler, Mardin'in Nusaybin ile Suriye'nin Kamışlı ilçesi arasında güvenlik duvarının yapılmaması için 6 gün önce sınırda eylem başlatan Belediye Başkanı BDP'li Ayşe Gökkan'ı görebilmek için sınır tellerine asılan naylon brandayı yırttı. Suriyelilerin çekilmemeleri ve kopardıkları branda parçalarını götürmek istemeleri üzerine askerler havaya ateş açtı.

Suriye sınırının sıfır noktasında bulunan Mardin'in Nusaybin ile Suriye'nin Kamışlı İlçesi'ni birbirinden ayıran sınır şeridi üzerinde beton duvarın yapılmaması için Belediye Başkanı Ayşe Gökkan'ın başlattığı açlık grevi 6'ncı gününe girdi. Gökkan'ı Halkların Demokrasi Partisi (HDP) Genel Başkanı, İstanbul Milletvekili Sebahat Tuncel ve bazı BDP'li belediye başkanları ve partililer ziyaret etti. Belediye Başkanı Ayşe Gökkan ile birlikte sınırda yaklaşık 2 saat oturan Tuncel'i Suriye tarafından görmeye gelen 15 kişi, sınır tellerine asılan naylon brandayı yırttı.

Sınıra gelen askerler Suriyelilerin uzaklaşması ve sınırdaki naylon brandayı yırtmaması için uyarılarda bulundu. Suriyeliler'in uyarıları dikkate almadığını gören bir asker ise havaya bir el ateş açtı. Askerin havaya ateş açmasına rağmen çekilmeyen Suriyeliler, brandanın büyük bölümünü yırtarak parçalarını yanlarında götürmek istedi. Rütbeli bir asker tüm uyarılarına rağmen Suriyelilerin yırttıkları branda parçalarını geri vermeyince bu kez milletvekili Sebahat Tuncel'e dönerek, "O çadır askerin malıdır. Sayın vekilim söyleyin geri versinler" dedi.

Milletvekili Tuncel bunun üzerine sınırın diğer tarafındaki Suriyeliler'e "Çadırı askere verin" diyerek seslendi. Bunun üzerine Suriyeliler de "Vekilimiz sen söylediğin için geri veriyoruz" diyerek kopardıkları çadırın parçalarını geri verdi.